2019-09-11 3494 瀏覽
很喜歡到一些橫街搵食, 間中會搵到平靚正美食. 今晚就去左吳松街發現左一間地舖Cafe, 望入去人流不少, 決定入去一試!晚市都有幾款二人SET套餐, 當然更有散叫小食、意粉、意大利飯、Burger、Pizza、甜品, 同埋多款特飲。種類都幾多, 而當中更有幾款係岩素食朋友, 選擇性多。我地Order 左個二人套餐, 仲每人額外加多左HK$28將餐湯升級為龍蝦湯, 龍蝦湯跟餐包先上檯, 賣相色澤看似濃郁, 龍蝦湯味道帶有苦澀味...而且只有湯水, 有D失望...餐包沒有特別烘過, 包邊較韌前菜: 蒜片白酒煮鮮大蜆個汁味道很淡, 還好蜆肉冇沙主菜我揀左 炭燒美國安格斯肉眼牛扒ORDER左5成熟, 切開中心位果然有些少血水滲出, keep到肉汁, 質地林, 表面有微微焦香伴有糊口甜甜地既薯蓉, 唔錯~二人套餐包HK$32內飲品, 多出就要補價錢我就補左HK$26 飲OREO 沙冰唔會太甜, 沙冰打得幼細, 加上Cream, 入口幼滑食完之後, 我地再額外加個隻Share食【龍蝦汁大蝦露筍意大利飯】HK$178 個飯好濕潤, 沒有苦澀味, 個汁偏淡, 非重口味系列, 三隻蝦被開邊, 質地幾爽

龍蝦湯跟餐包先上檯, 賣相色澤看似濃郁,
龍蝦湯味道帶有苦澀味...而且只有湯水, 有D失望...
龍蝦湯

餐包沒有特別烘過, 包邊較韌

前菜: 蒜片白酒煮鮮大蜆
個汁味道很淡, 還好蜆肉冇沙
蒜片白酒煮鮮大蜆

主菜我揀左 炭燒美國安格斯肉眼牛扒
炭燒美國安格斯肉眼牛扒

伴有糊口甜甜地既薯蓉, 唔錯~

二人套餐包HK$32內飲品, 多出就要補價錢
我就補左HK$26 飲OREO 沙冰
唔會太甜, 沙冰打得幼細, 加上Cream, 入口幼滑
OREO 沙冰

食完之後, 我地再額外加個隻Share食
【龍蝦汁大蝦露筍意大利飯】HK$178
個飯好濕潤, 沒有苦澀味, 個汁偏淡, 非重口味系列, 三隻蝦被開邊, 質地幾爽口, 意大利飯飯質唔係生米粒果種
龍蝦汁大蝦露筍意大利飯

最後上二人set既甜品---朱古力心太軟配雪糕
很有驚喜, 心太軟口感鬆軟, 破開後, 朱古力醬湧出, 朱古力味香濃幼滑, 配上雪糕, 正!!
朱古力心太軟配雪糕
OREO 沙冰