2020-07-28 910 瀏覽
沙田新城市廣場,終於有一間CP值高的牛扒店😃✌️!之前想食靚牛扒,只有位於第三期的 Outbxxk, 但價錢相對較貴,我地哩類常常在沙田搵食的上班族,當然希望有更多好選擇😄 Top Blade 逆市開張,我欣賞老闆的勇氣,睇CWB分店食評好多人讚,所以沙田開張,我就即刻去試吓,完全冇令人失望,推介推介我係午飯時間過去,所以可以食Set lunch :價錢由$78至$160,豐儉由人,我和友人通常都係選取中庸之道,叫咗一個平鉄牛扒和一個終極漢堡.Set Lunch 可以選擇沙律或餐湯或薯條,我哋揀咗沙律同埋餐湯~個湯係蕃茄甘荀湯,開胃又夠熱,好好飲啊!個沙律以為佢係一個小碗,原來分量都幾大,仲唔係齋沙律菜,有藜麥同埋蟹肉喺𥚃面,蔬菜爽口新鮮,雖然係跟餐,但一啲都唔hea平鉄牛扒登登登登! !終於嚟到主菜,我最鍾意嘅牛扒,超級推介牛味非常濃郁,半熟剛剛好,一啲都唔韌,份量足(我唔知男仔夠唔夠食)佢個餐牌寫 ’best medium’真的做到了性價比極高,必須要提嘅係配埋佢個烤過嘅半個蒜蓉超級推介!!終極漢堡牛肉漢堡扒好吃,但如果可以更juicy 就更加好,所有材料都配合得恰到好處,質素合乎期

我係午飯時間過去,所以可以食Set lunch :

個湯係蕃茄甘荀湯,開胃又夠熱,好好飲啊!

平鉄牛扒

登登登登! !終於嚟到主菜,我最鍾意嘅牛扒,超級推介
真的做到了
性價比極高,必須要提嘅係配埋佢個烤過嘅半個蒜蓉
超級推介!!

終極漢堡
牛肉漢堡扒好吃,但如果可以更juicy 就更加好,所有材料都配合得恰到好處,質素合乎期望,但係沒有平鐵牛嘅驚喜,如果你係一個人去食,或者第一次去食,我會推薦你試咗個平鐵牛扒先

另外+1項資料,就係抗疫期內,佢哋推出左一個超抵食牛肉飯,可以堂食或外賣,見到隔離枱食,個樣都幾好㗎味!

2020-07-28
  • 套餐沙律  丶餐湯