翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
2021-04-29 61 瀏覽
以後食蟹 都會諗起呢間翠林辣蟹舫🦀 位於尖沙咀亞士厘道 裝修比較懷舊酒家 有大枱有卡位 岩哂唔同組合親朋好友食番幾個小菜海鮮🤤宜家係OpenRice book位食蟹 仲會送半隻污糟雞😱 一場嚟到當然要食返隻蟹啦 呢度一共有五款口味既蟹 分別係避風塘炒蟹 黃金流沙蟹 蟹油醬香辣蟹 薑蔥乾煏蟹同黑白胡椒蟹🤤 我地就揀左試黃金流沙蟹 落單唔駛好耐就有得食啦🤩 呢隻蟹既賣相真係不得了 非常大隻 舖滿鹹蛋黃脆脆😛 蟹走過油勁香脆 火候拿捏得啱啱好 肉質好鮮嫩 蟹肉一梳梳 好鮮甜😍送既污糟雞同樣好有睇頭 大大既蒸籠入邊放住同荷葉一齊蒸既榨菜紅棗雞🐔 雞肉好滑 味道好濃好惹味丫😋另外我地仲叫咗兩個小菜 分別係飛天通菜同柑桔骨🍊 通菜店員會係你面前放入鐵鍋 炸炸聲 熱辣辣超有鑊氣😍 柑桔骨賣相吸引 食落酸酸甜甜好開胃好好食👍🏻 全晚店員都熱情款待 仲會不停幫你換碟 值得再去🌟

我地就揀左試黃金流沙蟹 落單唔駛好耐就有得食啦🤩

污糟雞