今次係李家尖沙咀店搬左嚟山林道之後第一次幫襯,之前喺舊舖同灣仔店食過都好滿意,嚟到自然非常期待!點完餐後就會送上醃蘿蔔同千島醬生菜絲,醃蘿蔔清爽開胃又解膩,配炸雞絕對係perfect match。我地今次揀咗甜辣炸雞-甜辣醬厚厚一層包裹住每一件炸雞,作為醬汁控嘅我好鍾意,最神奇嘅係醬汁底下嘅炸雞仍然保持到脆皮,肉質嫩滑之餘有肉汁!難怪咁多人鍾意食韓式炸雞,而李家出品嘅的確係香港數一數二嘅好食又大份👍🏻除咗炸雞外芝士雞蛋卷都係我每一次食李家必點嘅-蛋卷上唧咗茄汁同芥末作調味同裝飾,切開後就會見到啲芝士流出嚟,熱辣辣食仲有拉絲效果添~另外仲嗌咗辣度兩隻辣椒嘅魚餅湯-湯入面有好幾款韓式魚糕,片狀條狀或者一粒粒都有,雖然食落味道差唔多但係口感都唔同,除咗魚糕外仲有芽菜同蘿蔔片。湯嘅辣味嚟自胡椒同青辣椒粒,幾易入口唔算好辣,食完好掛住喺韓國街頭食住魚糕串飲熱湯嘅味道呢!李家依然冇令我失望,尖沙咀店比起其他分店味道好似更出色,推介鍾意食韓式炸雞嘅朋友嚟試下呢😋

甜辣炸雞

芝士雞蛋卷