2022-07-29 286 瀏覽
𝟚𝟝.𝟘𝟟.𝟚𝟘𝟚𝟚📌 I Love 戟 - 班戟專門店 (筲箕灣)筲箕灣東大街76號地下C號舖🔎#hkfoodieat_筲箕灣 #hkfoodieat黃店💛 💸人均消費: $10-32🌿評分: 4/5🈚️加一服務費東大街可以坐低食嘅甜品鋪好多都係藍店😔但打完籃球好想食甜品🍮食甜品又唔係一定要坐嘅👻見🧸未試過呢間良心班㦸專門店就帶佢嚟試下💛ꕥ 焦糖燉蛋雪糕班㦸 ($32) 燉蛋好滑溜🍮表面焦糖燒得啱啱好✨有些少焦香味但唔會有苦味😋燉蛋下面就係雪糕🍦可以自選口味🥳今次🧸揀咗荔枝,本身心諗死啦會唔會好怪😂但岀乎意料地冇違和感🦦荔枝味感覺幾fresh中和翻燉蛋後期嘅飽濟感🫧加上班㦸蛋同奶香味好重❤️好啱我口味😋難怪佢會係舖頭嘅名物之一🌟雪糕口味包括: 朱古力🍫/雲呢拿/曲奇🍪/芒果🥭/薄荷朱古力/綠茶🍵/椰子🥥/咖啡☕️/荔枝/豆腐/士多啤梨🍓/沖繩海鹽🧂㊙️見到雪糕四球都係$10😱如果唔係見燉蛋下面已經有雪糕🍦我諗我應該會嗌呢個🤪依家香港咁平嘅雪糕邊度搵🥺ꕥ Oreo奶昔 ($21)Oreo同奶昔幾夾😽飲落就好似cookies n cream雪糕嘅味咁😽鐘意cookies n cream嘅人可以一
𝟚𝟝.𝟘𝟟.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌 I Love 戟 - 班戟專門店 (筲箕灣)
筲箕灣東大街76號地下C號舖

💸人均消費: $10-32
🌿評分: 4/5
🈚️加一服務費

焦糖燉蛋雪糕班戟

ꕥ 焦糖燉蛋雪糕班㦸 ($32)

ꕥ Oreo奶昔 ($21)
Oreo同奶昔幾夾😽飲落就好似cookies n cream雪糕嘅味咁😽鐘意cookies n cream嘅人可以一試❤️21蚊咁大杯性價比都算幾高🌟夏日炎炎整翻杯真心正😋

舖頭仲有好多唔同嘅嘢食(唔同味道嘅原個or切件蛋糕🍰鹹班㦸)/飲品/手搖🥰價錢好實惠✨仲要係良心小店💛有機會經過嘅話可以支持下呀🙌🏻
焦糖燉蛋雪糕班戟