2022-04-06 935 瀏覽
依間蘇山雞飯出名性價比高 今日特登黎試吓係咪真係咁正黎到已經下午茶時間 仲要係平日 但係都仲好多客人 差唔多坐滿 舖頭入面幾大 裝修好有東南亞風味~佢有下午茶餐 另外亦可以散叫 選擇甚多好彩我已經一早決定要試海南雞飯😆▶️招牌海南雞飯配雞雜冬瓜湯 ($60)雖然係下午茶餐 但係份量同正餐冇分別 一樣咁大份🐔海南雞唔少 連皮而冇乜骨 食落好香雞油味 雞皮做到好似啫喱咁 非常之嫩滑味道本身少少鹹 另外仲設有三種醬:海南雞甜醬 泰式酸辣醬🌶姜蓉可以自己選擇味道 我自己就鍾意海南雞甜醬🥰整體海南雞唔錯 做到同白切雞嘅分別 不過如果厚肉啲就更完美!🍚油飯好有驚喜 同一般出面見到黃色嘅油飯唔同 佢呢個係啡色嘅首先味道上 可以食到有香茅味 微微帶啲班蘭香味同埋蒜味 食落夠晒鹹香🤤之後米飯口感好 佢比較硬身少少 似炒飯質地 粒粒分明 間中有飯焦😍仲可以做到粒粒米都充滿油香 好平均 唔會感覺好似撈唔均咁👍🏻最好係油飯食落感覺唔油膩 冇咁快飽 所以即使好大碗飯 一個人都可以食到🥄雞雜冬瓜湯材料有冬瓜 雞腎 味道相對清淡而唔油 亦唔似味精湯 雞腎咬落好彈牙 好似鮑魚咁😂不過冬瓜就有啲硬▶️超冰凍椰青🧉 (+$2
依間蘇山雞飯出名性價比高 今日特登黎試吓係咪真係咁正
佢有下午茶餐 另外亦可以散叫 選擇甚多
好彩我已經一早決定要試海南雞飯😆

▶️招牌海南雞飯配雞雜冬瓜湯 ($60)
雖然係下午茶餐 但係份量同正餐冇分別 一樣咁大份
招牌海南雞飯配雞雜冬瓜湯

味道本身少少鹹
另外仲設有三種醬:海南雞甜醬 泰式酸辣醬🌶姜蓉
可以自己選擇味道 我自己就鍾意海南雞甜醬🥰

▶️超冰凍椰青🧉 (+$28)
跟餐平啲 如果唔係要$42
估唔到佢咁大個😲真係原個俾你
飲落超清甜解渴🧊夏天飲啱晒
椰青味好出 加上好熟 唔會飲到酸或者生嘅味👍🏻搞到我飲唔停口😂飲完即刻有啲急尿
最後仲可以刮啲椰肉食 做甜品
超冰凍椰青

▶️參巴辣蝦醬通菜🥬 ($38)
依個可以揀少辣或者走辣 因為我唔太食得辣所以揀走辣 事後有啲後悔
佢走咗辣之後當然冇乜蝦醬 搞到冇咁惹味🙁所以同普通通菜冇分別
不過好在食落好清脆新鮮 都有啲醬汁浸住所以夠味嘅
參巴辣蝦醬通菜

▶️龍蝦叻沙摻摻 ($118)
呢個差唔多係最貴嘅一個主食🦞因為佢有真龍蝦
另外有魚片 魚蛋 豆卜🍢
麵係油麵溝米粉🍜見啲油麵幾粗身 一粗一幼咁 口感好特別~
龍蝦叻沙摻摻

▶️手作蛋白杏仁茶 ($38)
以為係飲品 但係原來係糖水咁☕️幾大碗 暖䁔地
入面有好多蛋白 飲落好幼滑細緻😋甜度適中
唯一係覺得佢稀咗少少 同埋杏仁味唔夠重啫
飲完覺得好滋保✨
手作蛋白杏仁茶

整體味道好 有水準😍特別推介大家試海南雞油飯 油飯真係出色 同埋飲椰青!
服務都唔錯 佢用QR code落單 落完單之後唔洗8分鐘啲食物已經上齊 超快手
環境都可以嘅 冇話覺得好逼
性價比真係好似人哋所講咁抵食 叫咗咁多嘢 全部咁大份 食到飽晒 都係$274 仲要冇加一❗️
難怪佢咁受歡迎 咁多人推介👍🏻
招牌海南雞飯配雞雜冬瓜湯