大滾友火鍋 (紅棉大廈)

Big Boil's Club (紅棉大廈)
餐廳: 大滾友火鍋 (紅棉大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-10-26 1074 瀏覽
最近天氣涼咗好多, 一直心思思好想打邊爐, 然而琴晚終於去咗 ❥⧽大滾友 ❥⧽, 係我期待已久嘅打邊爐活動呀! 火鍋店有古色古香嘅感覺, 周圍都有紅色燈籠, 幾有 feel, 枱與枱之間有中式屏風間隔, 都坐得幾舒服。𓊈泰式冬蔭功湯鍋 $𝟙𝟡𝟠𓊉呢個湯底上枱時已經好有氣勢, 雙龍頭鍋配大量乾冰煙, 除咗氣勢之外, 仲非常有內涵好足料, 有菇菌, 蕃茄同大量沙白蜆, 真係無諗過d 沙白蜆會有50-60 隻咁多, 真係食極都有, 亦令到個湯底除咗冬陰公嘅酸酸辣辣之外, 仲多咗一份鮮甜, 大力推介!𓊈手切本地牛肉 ✧ 頸脊 $𝟛𝟜𝟠𓊉個擺盤好浮誇好正, 超大盆咁放喺枱面好有特色! 牛頸脊質量好高, 淥完之後即使唔蘸點任何醬料已經好好味, 塊塊都好 juicy 又軟腍, 好好味!𓊈手打蟹子鮮蝦丸 $𝟞𝟠 / 𝟜粒𓊉手打鮮蝦丸雖然細細粒, 但係好好食, 可以食得到蝦膠之間嘅蝦肉, 成粒都好彈牙, 又無腥味, 大力推介! 可以直接叫 8 粒!𓊈半熟五花腩 $𝟠𝟠𓊉五花腩半肥瘦, 望落有少少厚, 估唔到淥熟咗之後都唔會覺得鞋。𓊈出前一丁 $𝟙𝟠𓊉因為個湯底太太太出色, 所以忍唔住叫咗個出前一丁嚟食,

𓊈泰式冬蔭功湯鍋 $𝟙𝟡𝟠𓊉

𓊈手切本地牛肉 ✧ 頸脊 $𝟛𝟜𝟠𓊉

𓊈手打蟹子鮮蝦丸 $𝟞𝟠 / 𝟜粒𓊉

𓊈半熟五花腩 $𝟠𝟠𓊉

𓊈出前一丁 $𝟙𝟠𓊉
因為個湯底太太太出色, 所以忍唔住叫咗個出前一丁嚟食, 出前一丁同冬陰公湯真係絕配! 好好好味呀!

✧✧ 整體食物都高質, 湯底又好味, 而且營業時間到零晨, 幾適合一班朋友一齊打邊爐呀!
泰式冬蔭功湯鍋
手切本地牛肉 (頸脊 )
手打蟹子鮮蝦丸
半熟五花腩
醬料
泰式冬蔭功湯鍋
手切本地牛肉 (頸脊 )
手打蟹子鮮蝦丸
半熟五花腩