2021-11-01 1037 瀏覽
細細間舖頭,平日夜晚七點幾都十幾個人係門口排隊,同隔離幾間舖頭好大對比,期望值上升🔝 餃子(六隻)- 一般既日式煎餃,不過小心好熱,我就辣親條脷🙈檸檬拉麵 - 本身想像唔到係咩味道,食完後覺得呢個湯底係我食過最好味既拉麵湯底,都有可能係我食得少拉麵,檸檬中和左湯底嘅油膩,湯底帶有少少檸檬香味同酸味,真係好正一虎 - 豬骨湯底濃厚,食到後面會覺得有啲苦同埋濟,到最後食淨左啲,我相信如果食檸檬湯底就唔會有呢個結果😂 另外,叉燒有啲柴,同埋溏心蛋唔係食開既醬油味,而係好重酒味,似醉蛋多啲。雖然係甘,但我會為左檸檬湯底再黎見到有個素豬骨拉麵啱哂素食嘅朋友,香港素食既選擇真係唔多,要讚👍🏻

餃子

檸檬拉麵