呢間拉麵係間唔中會去食既口袋餐廳餐廳係有湯麵同飯既, 但個人黎講就鍾情佢既沾麵一個好食既沾麵首要係個湯湯底夠熱可以令沾麵變暖身軟化再掛上麵條表面另外湯底仲要夠濃郁, 因為唔係浸湯既關係味道全靠沾係麵條既汁麵底方面都要保持到彈牙, 有冷麵同熱麵選擇常規既份量係並盛(200G), 可以免費升級大盛 (300G)或者加5蚊 特盛 (500G) ,加45蚊更可以去到富士山盛(800G)今日試左期間限定既石燒蟹黃蟹粉蟹湯汁沾麵非常意外地呢間老店係經常爆滿既情況下依然推陳出新, 保持到份新鮮感仲係一款非常有誠意既沾麵麵底本身有雞蛋, 紫菜, 大蔥絲, 蟹肉絲及蔥花, 就咁拌勻之後已經好好食, 清淡但突顯到蟹肉既甜蟹湯令成個菜式畫龍點睛, 到底要用呢多隻蟹先會有咁濃厚既蟹味!湯入面仲有蟹黃同蟹肉, 一啖接一啖的唔想停豚骨魚介味玉沾麵上菜時個湯一樣熱到噗噗噗湯味濃郁唔會太鹹, 叉燒既脂肪比例較高, 碗裡面既芽菜可以balance番隨拉麵會有一角檸檬仔附上, 如果覺得膩時可以滴幾滴但我同朋友都無用到綠茶可樂個味道同可樂同綠茶無關, 反而有少少似沙示但唔難飲架, 亦都唔會太甜值得一試!
呢間拉麵係間唔中會去食既口袋餐廳
餐廳係有湯麵同飯既, 但個人黎講就鍾情佢既沾麵
一個好食既沾麵首要係個湯
湯底夠熱可以令沾麵變暖身軟化再掛上麵條表面
另外湯底仲要夠濃郁, 因為唔係浸湯既關係
味道全靠沾係麵條既汁
麵底方面都要保持到彈牙, 有冷麵同熱麵選擇
今日試左期間限定既石燒蟹黃蟹粉蟹湯汁沾麵
仲係一款非常有誠意既沾麵
湯入面仲有蟹黃同蟹肉, 一啖接一啖的唔想停

豚骨魚介味玉沾麵
上菜時個湯一樣熱到噗噗噗
隨拉麵會有一角檸檬仔附上, 如果覺得膩時可以滴幾滴
但我同朋友都無用到

綠茶可樂
個味道同可樂同綠茶無關, 反而有少少似沙示
但唔難飲架, 亦都唔會太甜
值得一試!
2024-01-16