📍辛安東元祖奶奶雞旺角白布街20號地下———————————————辛安東元祖奶奶雞 (半隻)(💰: 158 hkd) 嚟到當然要叫餐廳嘅招牌鎮店之寶- 元祖奶奶雞🥘我哋叫咗半隻嘅份量,2-3人都好夠食👍🏻 平心而論雞肉唔算好嫩滑,但都幾入味,而且份量足夠,除咗雞以外有好多唔同配菜,包括薯仔洋蔥蘿蔔等,仲有我最愛嘅水晶薯粉😍 唔洗驚唔夠飽~韓式燉雞有別於大部分嘅韓國菜式,完全唔食辣嘅朋友都食得,當然呢度都可以選擇不同辣度(大/中/小/唔辣),豐儉由人哈哈😆 奶奶雞嘅醬汁甜香濃郁,不論同雞肉定蔬菜都好夾,薯仔炆得又冧又入味,入口即融,最正嘅係薯粉吸晒醫汁嘅精華,令人食唔停口🤤 為大家提供一個溫馨小提示:啲雞有少少碎骨,食嘅時候記住小心啲💕餐廳以前好似有幾間分店,可惜而家剩返旺角白布街呢間,不過就長期都好滿座,所以想去食又唔想等嘅朋友記得要預先訂座喇😎 整體評分 (6個🐽為滿分)味道:🐽🐽🐽🐽🐽抵食:🐽🐽🐽🐽🐽環境:🐽🐽🐽🐽🐽服務:🐽🐽🐽🐽🐽🐾: 旺角站E2出口步行6分鐘
📍辛安東元祖奶奶雞
旺角白布街20號地下
———————————————
辛安東元祖奶奶雞 (半隻)
(💰: 158 hkd)

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽