2024-05-03 124 瀏覽
🌕Hello我係Moon🌕赤柱呢度其實都好多嘢食,😍同埋佢可以講係交通方便,😌又可以放鬆到心情嘅一個好地方!😜我間唔中都會喺赤柱依度搵吓有咩好嘢食,今次食依間都可以話係好出名嘅歐陸風餐廳!🤓佢哋出名嘅在於烘焙類嘅嘢食,例如牛角包又或者係朱古力酥!😆我之前試過喺呢度外賣牛角包確實唔錯!今次就試吓喺度堂食啦!😌週末嚟到依度真係好多人,😋不過等位都唔會太耐,好快有得入座!🤓外牆好有特式好靚,入面嘅設計都好適合打卡,等位嘅時候都可以打吓卡睇吓餐牌!😛今次我哋就嗌咗幾樣嘢食,咁就可以share一齊食!😏香煎牛扒伴煎蛋就係我哋嘅主菜啦!🤩牛扒用鹽作調味,唔使太複雜嘅調味,咁就可以凸顯出牛肉嘅香!😜佢係用西冷牛扒嘅,所以肉味好香亦都唔會太肥,仲有一個完美嘅煎蛋同埋迷你薯仔增加飽腹感!😙牛角包喺依度必食嘅嘢食!😌松露牛角包🥐份量好澎湃,松露炒蛋嘅份量塞得好滿!手工整嘅牛角包,確實酥脆,而且都好香嘅牛油香味!😆配上松露炒蛋,新鮮松露片仲有巴馬臣芝士碎,味道真係令人難忘!😜甜品就要咗個好出名嘅意式海濱班戟,呢個賣相真係好靚!😆呢個咁靚嘅蕃茄入邊有士多啤梨🍓黑桑子、雜錦果仁、雲呢拿意式雪糕同埋紅桑子粉,班戟
🌕Hello我係Moon🌕

今次我哋就嗌咗幾樣嘢食,咁就可以share一齊食!😏

松露牛角包

甜品就要咗個好出名嘅意式海濱班戟,呢個賣相真係好靚!😆呢個咁靚嘅蕃茄入邊有士多啤梨🍓黑桑子、雜錦果仁、雲呢拿意式雪糕同埋紅桑子粉,班戟係即叫即整嘅😛再加埋雲尼奶意式雪糕一齊食🤩口感係冰火兩重奏嘅感覺,😋酸酸甜甜嘅士多啤梨同埋黑桑子就可以解膩,令甜品更加容易入口!😍
意式海濱班戟

飲品方面,我就揀咗凍嘅MATCHA LATTE,😚非常香嘅抹茶,牛奶嘅比例都做得好好!🤓朋友個杯係HAZELNUT GIANDUJA LATTE,好香嘅榛子味,🤩佢都話相當濃郁!😏
MATCHA LATTE

🌕最後MoonMoon覺得依度嘅服務態度真係好好,店員同客人都可以有講有笑就好似朋友咁樣相處,上菜速度都好快,好快就有得食啦!🌕
意式海濱班戟
MATCHA LATTE