餐廳: JOMO Kitchen & Health Hub
資訊:

2021-01-06 256 瀏覽
🇭🇰💛Jomo☕️一直未有機會去試 擇左好日專程入tko 食佢😛brunch hour 到左所以唔洗等位✌🏻餐廳位於海濱位置 再加上當日陽光☀️普照真係幾chill玻璃窗令自然光可以入到室內🌞🌞雖然staff望到我地 但都企左係門口呆等左一陣先有人理我地都聽朋友講過佢地服務態度麻麻 今次反而冇咩大感覺👌🏻除左indoor 仲有pet friendly既outdoor位不過就要自行等位既😆 今次我地就揀左indoor另外值得一讚既係menu📋有標明部分菜式係vegetarian🌱方便大家揀 落order 要去counter🛎先比錢落單然後會有個號碼牌比你放台面 🪧而餐具🍴同埋水🍶就要自助拎🍝手打意粉配黑松露忌廉醬(💰$128)🍄黑松露闊條麵係最遲先上台 為左影大合照都等左一陣😛意粉係手打帶點彈牙唔會過腍✔️✔️黑松露味香係基本 Cream Sauce都做到creamy 唔稀身食落個黑松露味都出 有唔少菇 是不錯的👍🏻👍🏻🍳All day breakfast(💰$118)中間有個superfood chia pudding🥑avocado sourdough🍞corn fritter🌽焗菇🍄炒蛋🍳
🇭🇰💛Jomo☕️
方便大家揀 落order 要去counter🛎先比錢落單
然後會有個號碼牌比你放台面 🪧
而餐具🍴同埋水🍶就要自助拎
手打意粉配黑松露忌廉醬
🍝手打意粉配黑松露忌廉醬(💰$128)
🍄黑松露闊條麵係最遲先上台 為左影大合照都等左一陣😛
意粉係手打帶點彈牙唔會過腍✔️✔️
食落個黑松露味都出 有唔少菇 是不錯的👍🏻👍🏻
All day breakfast
🍳All day breakfast(💰$118)
中間有個superfood chia pudding
焗菇🍄炒蛋🍳焗蕃茄🍅等等
chia pudding 除左奇亞籽仲有麥皮藍莓🫐草莓🍓
奇亞籽同麥皮本身無咩味 藍莓🫐草莓🍓就係天然的調味
不過牛油果🥑味道差少少🤏🏻如果落返少少黑椒同鹽🧂
吊返起佢個鮮咩會更好😛
Corn fritter 🌽類似栗米薯餅 整體連栗米都較乾身 麻麻地🥲
炒蛋🍳幾厚身不錯 焗菇🍄都大大件juicy
焗茄🍅🌱都出奇地好食
勝在佢係素🌱較清淡 真的好健康
仲要色彩繽紛 打卡十分靚🥰
黑芝麻戚風蛋糕
🌑黑芝麻戚風蛋糕(💰$52)‼️必食
戚風蛋糕質感做得好出色 超鬆軟得黎企身😍
芝麻味聞落好香 不過食落唔會太膩
Cream 都有淡淡既芝麻味 on top仲有杞子 配搭都幾創新
整體甜度岩岩好 好快就食哂成件🤫🤫
Dirty
☕️Dirty(💰$40)
較fruity 濃回甘
☕️Cappuccino(💰$40)
奶泡打得好厚實
有個少🤏🏻扣分位係餐碟三個有兩個都係崩了🤣🤣
2020-12-21
手打意粉配黑松露忌廉醬
All day breakfast
黑芝麻戚風蛋糕
Dirty
  • Homemade Pasta with Black Truffle Cream Sauce