2022-08-15 26 瀏覽
上星期同朋友約左係上環果邊食晚飯,揀左呢間幾有特色嘅cafe Oldish. 餐廳無論係門面定內裡嘅裝修都好有英倫風格,但環境方面就有啲嘈,背景音樂有啲太大聲,相對有啲難傾計。✨Four Cheese Beef Burger ($158)呢款Burger最令人驚喜嘅係佢中間果層芝士脆片,非常大塊,口感香脆。漢堡扒就偏向有少少乾,但整體而言味道都唔錯。✨Seafood Risotto ($168)Risotto 都值得推介,佢地嘅飯用茄汁煮成,口感有少少硬,唔會好似好多港式risotto 咁煮得太淋。上面加左唔同嘅海鮮,如海蝦、青口、帶子等,非常豐富。✨Oldish Tiramisu ($78)必點❤️✨其實我地黎都係專誠去試佢個Tiramisu, 真係一如想像中咁好食。Tiramisu 就咁睇落好似一個Bagel咁,外層嘅口感有啲似雪糕,中間倒入Expersso, 咖啡嘅甘香味同側邊Tiramisu 嘅甜味搭配得岩岩好,絕對係我食過嘅Tiramisu 入面嘅Top 3🏆

✨Seafood Risotto ($168)

✨Oldish Tiramisu ($78)