2022-09-11 126 瀏覽
☘️COVID 以嚟一直都飛唔倒去旅行,之前每年都要飛兩三次去韓國嘅我,實在太掛住佢哋嘅炸雞同泡菜。唯有搵間正宗韓國炸雞食,幻想自己去咗😜 ☘️咁啱阿妹話之前去旺角間Outdark 食過覺得幾好味,所以我哋就約埋一齊去尖沙咀呢間試吓!一上到去就見到嗰排愛心鎖,感覺一下子回到首爾😊好興奮!☘️望住個餐牌其實我樣樣都想食,但係兩個人就真係怕食唔晒浪費,所以幾經掙扎之後,決定點個雙拼口味炸雞,同埋一個辣炒豬肉。 中午時間,等咗一陣,菜上得都幾快。先嚟個雙拼炸雞,份量都幾大,除咗炸雞兩味之外,佢仲有炸得好香脆嘅薯條同薯格,啱哂我胃口,我哋點咗一個原味一個甜酸,個人比較喜歡原味因為香口鬆脆啲。☘️食咗兩件雞之後,個辣炒豬肉上抬,成盤嘅份量都真係好大,除咗中間嘅辣炒豬肉外,旁邊仲有泡菜,芝士,紫菜飯等等,一邊煮一邊食,真係好爽,不過唔係好辣,可以再辣啲! ☘️餐廳雖然唔係好大,但坐位都算寬敞,坐得都幾舒服,下次可以約多幾個人,試多幾樣嘢😋😋😋

辣沙豬肉
雙拼炸雞(全份)
2022-08-23
辣沙豬肉
雙拼炸雞(全份)