2021-02-25 1181 瀏覽
用餐時間:普通星期二 1500今日個menu其實係本身既dinner menu黎,不過禁晚市堂食就當係個early dinner 咁食。餐包賣相幾好,尤其係個牛油,不過我覺得食落味道有少少失望,我唔係好肯定佢係咩醬黎,不過食落麻麻地夾。凍檸水做得相當唔錯,賣相幾好,溫度都夠凍,而且甜度可以自己控制,鍾意落幾多糖漿都可以。其實我個人覺得凍檸水要做得好真係唔難,奈何好多餐廳真係連咁基本既凍檸水都經常令人失望,所以呢度做得咁好都值得一讚。我人生食過最好既飯之一。賣相好靚,有日式溝意式既感覺。飯食落好creamy,一啲都唔乾身,配埋蟹籽更加爽口,口感好豐富。蟹膏雖然唔明顯,但都食得出有嗰陣味。整體黎講我都搵唔到有咩可以改善既地方,真係好好食。造型好可愛,捲埋一條。一開始熱食係幾好,不過放多左一陣之後啲cheese開始凝固翻,啲麵就痴埋曬一舊好難分開。cheese味好重,同平時食開既重忌廉味卡邦尼口味差好遠。其實趁熱食嗰陣係幾好,不過如果放耐左真係會越黎越差,所以呢個麵真係要趁熱食先得。每個主菜可以用優惠價 $35追加一份甜品。提拉米蘇做得好出色,好creamy好好食。隔離既手指餅就比較特別,可
用餐時間:普通星期二 1500

凍檸水

松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯

傳統卡邦尼手造意大利麵

【自己整】提拉米蘇

每個主菜可以用優惠價 $35追加一份甜品。提拉米蘇做得好出色,好creamy好好食。隔離既手指餅就比較特別,可以點齋啡食。不過我唔飲咖啡,所以就直接食算,不過就咁食都好好食,本身面頭既白糖已經令到餅乾夠曬甜,所以可以做到唔點任何野都好食。

最後埋單連加一$529,兩個人平均每人$265。dinner黎講其實真係唔算貴,而且睇埋食物質素咁高黎講,真係無浪費到我時間特登係九龍區搭咁耐車入屯門食。

今日試完之後,終於領悟到點解呢間餐廳要book三個月先有得食,呢度性價比真係幾高!

不過餐廳環境比較窄,臺放得好逼先勉強擺得曬全部野。如果呢方面都可以改善到相信可以令餐廳提升多一個層次。

服務質素都幾好既,店員每次上菜都會詳細介紹翻每道菜既由來同埋食法。
2021-02-16
凍檸水