2018-11-07 717 瀏覽
早幾日同事話上網睇到依間小店幾好,就提議搭電車去食,於是就中午個陣早小小離開公司,咁就一齊搭去試下。十二點左右黎到都已經有唔少人,入黎坐左一陣已經坐無虛席,仲有唔少人係出面等位。 講反野食,雖然依度出名係刀削面,仲要係現場見到有師傅即場削,但係如果唔想食面既話,都可以揀菜飯既。 而且佢地既款式都好多,刀削面可以配唔同既餸,只要落單個陣同店員講編號就得。 第一次黎梗係要食刀削面啦,咁我就再加口水肥牛,飲薑母茶,合共就58蚊。 刀削面睇落以為份量少,但食落好飽肚,食左好耐先食完,而且味道很好,有咬口,又夠煙韌。口水肥牛都好好味,有小小辣,但辣得黎又好香。選擇咁多,值得再黎試其他餸。

口水牛肉
刀削麵