2023-11-01 245 瀏覽
早兩日試咗呢間家庭式泰國小店,裝修唔算好靚,但係你食完一次你會再幫襯,因為人情味濃,食物質素👍👍👍,食泰國菜我一定會點生蝦,呢度嘅生蝦一嚟夠大隻,二來佢個秘制辣醬汁😋我真係一試難忘,你直程會覺得佢點乜嘢都咁好食🤩🤩🤩呢個係我必食推介,仲有佢嘅期間限定秘制螄蚶,如果鍾意食螄蚶真係唔好錯過,佢有少少鹹海水味加埋螄蚶嘅鮮甜味,我諗起都流口水,😍😍😍泰國菜又點少得泰式咖喱炒蟹,出邊一般都係會揀蒜蓉包薄餅或者配飯,呢度有啲特別可以配出前一丁啊😍😍估唔到咁樣用個醬汁嚟撈麵真係好食到黐咗線,仲要隻蟹係好新鮮唔細隻😍😍😍同老公食完之後佢都話會再返嚟😂😂果然香港嘅小店真係會有啲驚喜
  • 泰式咖喱炒蟹
  • 秘製鹹螄蚶