2018-04-04 429 瀏覽
心血來潮事件簿(6)😋百聞不如一「食」😃成日都聽人講澳洲牛奶公司好出名,食過之後果然名不虛傳,個日食嘅係晚餐,叫左一個常餐同埋一個蛋白燩鮮奶,先講一講個鮮奶蛋白燩奶好滑,食落唔會覺得好膩,同埋會有正宗嘅奶味係入面,令人有一種好懷念嘅感覺!雖然價錢可能對於普羅大眾有D貴,但係老實講香港真係無好多間可以將燩奶整得好好,依間係我其中一間好欣賞,值得一讚👍之後就講一講個常餐,可能好多人都唔係太鐘意食炒蛋同叉燒配意粉,其實去親依D茶餐廳佢地都可以俾你換炒蛋同埋通粉😼好配合你地嘅需要😻而我就係其中一位,所以我個人都幾鍾意依種茶餐廳嘅人情味😚成個常餐最特別係佢個炒蛋,食個炒蛋唔會太乾之如,會覺得好滑,係無hai hai地嘅感覺,唯一真係要彈嘅就係火腿如果可以切片變奄列就更加好😋不過依D都係我個人興趣,多啦!😺希望大家得閒都會試下香港依D難得嘅地度茶餐廳,會有好多有趣嘅經驗😎
心血來潮事件簿(6)😋
蛋白燩鮮奶