今日同屋企人黎到新城市6樓買電視,揀完之後就見到新開既呢間韓風餐廳比佢既沙灘🏖️陽光feel同門面既食物display吸引到就一於黎試下!有別於一般韓國餐廳既傳統菜式好多好創新又打卡able既choice店員頭上帶住一頂好可愛既🍊帽原來佢地有呢杯十分signature既濟州柑橘乳酪實物如圖!飲管真係插咗入🍊so cute🥰原個柑橘肉都喺杯乳酪入面啖啖果肉,味道清新又唔會太甜下次再來都會點翻呢杯!綿密泡沫黑咖啡有一層厚厚既氣泡on top飲落雖然係黑啡但帶有花香清幽既味道如果怕食甜品heavy想來一杯無糖既飲品呢杯會係very good choice💜🧡螄蚶拌飯真係第一次食,醬汁帶少少辣好惹味,拌飯係偏乾身既口感,食起上黎有少少飯焦既感覺螄蚶份量係激多,拌飯一流!第一次食螄蚶拌飯~~鍾意白汁既朋友真係唔好錯過呢個和牛牛肝菌千層麵千層麵每層都充滿菇菌香氣同和牛甜品方面,水果忌廉三文治食落好輕盈麵包鬆軟,cream配上士多啤梨同提子好match🥰最後!是日重點推介!由於食完甜既水果忌廉三文治,就點一個咸窩夫煙三文魚芝士窩夫~~一上枱見到呢個三文魚份量已經覺得好有驚喜,每件窩夫可以夾唔只一件三文
比佢既沙灘🏖️陽光feel同門面既食物display吸引到
就一於黎試下!
有別於一般韓國餐廳既傳統菜式
好多好創新又打卡able既choice
店員頭上帶住一頂好可愛既🍊帽
原來佢地有呢杯十分signature既濟州柑橘乳酪
實物如圖!飲管真係插咗入🍊
so cute🥰原個柑橘肉都喺杯乳酪入面
啖啖果肉,味道清新又唔會太甜
下次再來都會點翻呢杯!
濟州柑橘乳酪
綿密泡沫黑咖啡有一層厚厚既氣泡on top
飲落雖然係黑啡但帶有花香清幽既味道
如果怕食甜品heavy想來一杯無糖既飲品
呢杯會係very good choice💜🧡
棉密泡沫黑咖啡
螄蚶份量係激多,拌飯一流!第一次食螄蚶拌飯~~
韓國螄蚶拌飯
鍾意白汁既朋友真係唔好錯過呢個和牛牛肝菌千層麵
千層麵每層都充滿菇菌香氣同和牛
和牛牛肝菌千層麵
甜品方面,水果忌廉三文治食落好輕盈
麵包鬆軟,cream配上士多啤梨同提子好match🥰
水果忌廉三文治
最後!是日重點推介!
由於食完甜既水果忌廉三文治,就點一個咸窩夫
煙三文魚芝士窩夫~~一上枱見到呢個三文魚份量已經覺得好有驚喜,每件窩夫可以夾唔只一件三文魚
🧇咬落去外皮係偏軟身,點知食落味道好神奇
鬆軟既窩夫帶有芝士香,我敢話呢個係我喺香港食過最好食既窩夫!
而呢個咸窩夫都貫切佢係咸食,配上沙律醬而唔係配cream
三文魚x芝士窩夫🧇x沙律醬!!食完呢餐我忍唔住即刻post ig story推介大家一定要黎食咸窩夫😂😂😂

我今日仲特登去咁尖沙咀分店食野,點知原來係無芝士窩夫,已經約好左朋友要再來沙田分店encore😎
煙三文魚芝士窩夫
濟州柑橘乳酪