2017-05-31 172 瀏覽
朋友喺面書分享左呢間餐廳嘅野食,好鬼靚,一於又黎試下。百樂中心呢度都好多野食,到12樓一開門就睇到大大個招牌了。餐廳內燈光柔和,適合夜媽媽三五知己嚟飲飲食食放鬆心情。餐廳仲提供外賣,平時部外賣單車就咁掛喺牆,要送外賣時速遞員就係踩住呢架單車送外賣……(喂,吹水咋!)餐紙也擺放得有心思,擺喺個「正豬兜」度。熱檸檬果茶$28 - 大大杯又溫熱,酸酸甜甜開胃之選,飲完令人心情舒暢。底下仲有啲碎碎嘅檸檬皮,記得食埋佢呀~邪惡包(帶子鵝肝包)$38 - 咁大塊鵝肝咁大粒帶子,仲要做緊特價盛惠$38,咁即係引我食完又encore啫,果然夠晒邪惡。第一次嚟就扮晒大爺坐喺張長椅度。第二次嚟佢就俾人擺咗上枱…仔,又真係幾得意幾有心思。Any肥你點嚟我都係照食架啦~厚帶子開邊,夾住兩邊封煎得香脆鵝肝。一入口,就有帶子嘅爽彈同鵝肝軟熟兩種不同口感,鵝肝嘅油香同帶子嘅鮮甜亦都相當絕配。 一黎到要即刻食,紫菜脆卜卜。彩虹卷$68炸蝦、蟹子、青瓜、牛油果、紫菜、魚鬆粉、黑魚子集於一身。比較有特色嘅係魚鬆粉,味道甜甜地,櫻花嘅顏色令到成個彩虹卷更加日本風。鹽燒雞翼(4隻)$48 - 分開兩串攤開嚟燒,方便shari

餐廳內燈光柔和,適合夜媽媽三五知己嚟飲飲食食放鬆心情。

餐紙也擺放得有心思,擺喺個「正豬兜」度。

底下仲有啲碎碎嘅檸檬皮,記得食埋佢呀~

熱檸檬果茶

第一次嚟就扮晒大爺坐喺張長椅度。
邪惡包(帶子鵝肝包)
第二次嚟佢就俾人擺咗上枱…仔,又真係幾得意幾有心思。
邪惡包(帶子鵝肝包)
一黎到要即刻食,紫菜脆卜卜。

彩虹卷$68

彩虹卷

鹽燒雞翼(4隻)$48 - 分開兩串攤開嚟燒,方便sharing。雞肉燒得皮香肉滑,唯一少少缺點係味道有啲唔均勻,有一少部份食唔到鹽味,少少失手啫~ no big deal~

鹽燒雞翼

黑松露牛油帆立貝(4隻)$68 - 一上枱仲係鐵板度嗞嗞聲,熱辣辣又香噴噴。黑松露嘅香味好特別,配上大大粒又彈牙嘅帆立貝,食落好夾

黑松露牛油帆立貝

日本馬糞海膽 $58 - 放咗喺香檳酒杯,伴有青瓜酸薑片同埋底下嘅蔬菜,用紫菜夾海膽後點樣用佢地配搭就悉隨尊便。海膽非常優質肥美鮮甜,一般海膽唔多唔少都會有啲異味(雖然係咁我都會食),但今次係100%冇,只有純鮮甜味。

日本馬糞海膽

香味角切魚生飯$98 - 心之食堂連個飯都係心型,睇落個心型唔算大但其實好厚,魚生夠多之餘亦都落左紫菜、芝麻、青瓜,唔係齋食魚咁寡,再加上圍繞住個心型飯喺櫻花色甜甜嘅魚鬆粉,真正sweetheart。可惜麻油多咗啲,遮咗少少魚生嘅鮮味。
香味角切魚生飯
2017-05-27