餐廳: La Serre
資訊:

2021-03-26 953 瀏覽
呢間觀塘海傍既La Serre 係我每次行過都好想試既一間餐廳 今次男朋友終於帶我去食晚餐餐廳有分室內同户外既位置 大多數人都坐岀面 但我地就揀左坐室內 氣氛浪漫又有情調餐包煙三文魚牛油果沙律好多女士見到牛油果都會即刻心心眼 包括我在內 估唔到前菜份量既牛油果都有咁多 仲要係咁新鮮 岩岩好熟 煙三文魚口感嫩滑 食落有少少煙燻既味道 Waiter 仲好貼心咁幫我將未食得晒既牛油果轉左落細碟先 好加分素肉千層麵 ($168)鋪滿一絲絲芝士碎既千層麵賣相十分討好 焗到超香口 素肉.醬料同麵皮層層疊 食落啖啖’肉’又開胃 同傳統既千層麵無異 但就少左份罪惡感 男朋友仲完全無為意佢食緊既係素肉千層麵烤美國頂級紅屋牛扒 18安士 ($388 dinner set)一睇就知係重量級 有成18安士咁大塊 仲可以同時享受到西冷同牛柳2種口感 食落肉汁豐富 肉味濃郁 性價比真係好高Blueberry cheesecake芝士味唔算太濃 入口香滑 甜度剛好 另外 跟set既甜品都有成件cake既份量真係值得一讚 岩晒我Passion fruit squash ($58)用新鮮既熱情果打成果汁 加入青檸汁同梳

餐包

煙三文魚牛油果沙律

素肉千層麵 ($168)

素肉千層麵

Blueberry cheesecake

Blueberry cheesecake

Passion fruit squash ($58)
用新鮮既熱情果打成果汁 加入青檸汁同梳打水 仲有雪碧 酸甜清爽 感覺好清新

Passion fruit squash

Paulaner original munich lager ($88)

Overall 用餐既體驗都好好 服務都唔錯 下次要帶埋我地既小毛孩過黎先得

素肉千層麵
Passion fruit squash