2023-11-08 67 瀏覽
德福嘅food court隔離有呢間韓式燒烤店 呢晚就同友人嚟呢度食個晚飯 一坐低店員為我地整咗鍋邊蛋同芝士粟米 前菜同其他韓國餐廳一樣 都係可以免費refill嘅😛 食堂韓牛拼盤鍾意食牛肉嘅朋友一定要試呢一個拼盤🐮 一份拼盤已經有晒三款人氣之選 和牛肩里肉 食堂牛小排同埋壺漬牛肋骨 三款都有雪花😍 而我最鍾意嘅就係牛小排 個人覺得佢個肉味最香濃 油脂感充足濟州豪快黑毛豬五花肉呢個黑毛豬係一大塊嘅 五花肉層次分明🐷 唔會淨係得肥肉 炙燒過嘅油脂咁更加少 如果怕肥膩嘅朋友都可以嗌呢碟 因為側邊仲有蘋果片可以同個豬肉配搭一齊食🍎 更加清新 燒到一半店員會主動過嚟幫手燒 仲會將肉剪開一塊塊 服務唔錯大八爪魚呢個八爪魚真係同佢個名一樣 呢隻八爪魚真係好大隻呀🐙 味道用上泡菜做調味 真係好有韓國風味 燒完嘅八爪魚仲好香添 食落口唔會太韌 不過要注意佢八爪魚鬚有機會燒燶㗎 所以要注意火候🔥芝士明太子石頭飯呢個石頭飯個底仲有飯焦㗎 面頭就色彩繽紛有唔同嘅配料☺️ 有紅蘿蔔絲 菠菜 芽菜 青瓜絲 芝士 同埋明太子🙊 食落明太子味都幾突出 撈埋韓式辣醬就更加惹味朱古力棉花糖呢個s‘more係我最鍾意食嘅甜
前菜

大八爪魚

芝士明太子石頭飯
芝士明太子石頭飯

朱古力棉花糖
呢個s‘more係我最鍾意食嘅甜品之一 輕輕炙燒過嘅棉花糖外脆內軟 配上朱古力消化餅 夾埋一齊食個質感好好🍪 棉花糖真係好Creamy啊🤤
朱古力棉花糖

柑橘生米酒
米酒好甘甜容易入口啊 就算係女仔飲都唔會覺得好苦🍶最特別嘅係佢真係有一粒粒柑橘喺隔離 可以放埋入去一齊飲㗎 加咗之後米酒有少少柑橘嘅酸 幾特別🍊
柑橘生米酒

呢餐韓燒都真係幾唔錯 特別覺得店員服務幾周到 經常會主動幫忙🤗