2018-07-24 1052 瀏覽
有日忽然想食德國野,就行到入商場既德國餐廳,一掀開餐牌就,香港地食餐飯都真係唔平啊!好彩,突然醒起屯門有DAS BIER,叫做價錢貼地少少既德國菜,咁就行過去睇下,竟然見到門口有個兩人餐餐牌~只要8點半後入座,價錢就係$360,需另加一。先黎兩杯德國啤酒,我唔係好識品評,因為我唔好酒的,不過因為夠凍,飲落唔太苦。之前就上左一份墨西哥脆片,配辣蕃茄醬。個脆片唔係就咁係薯片袋倒出黎架,有炸過,不過略嫌油左少少,如果有用紙巾索一索油會好食啲。冇耐就上左德國腸拼盆,不得不讚有芝士嗰條腸勁好食入面有流心芝士超juicy,咬落先知有芝士,超驚喜其他腸都好有水準,條條都多汁,唔會煎到乾哂。重頭戲黎啦~大大隻咸豬手,由於炸過,表皮好脆,而豬手係煎好左,但並無偷工減料,肉質彈牙,食落陣陣咸香,食膩左食返少少酸菜,又可以再戰伴碟既薯仔沙律都好好食。不過呢個二人餐太大份,兩個人係絕對食唔哂建議大家可以自備外賣盒打包
有日忽然想食德國野,就行到入商場既德國餐廳,一掀開餐牌就
冇耐就上左德國腸拼盆,不得不讚有芝士嗰條腸勁好食
入面有流心芝士超juicy,咬落先知有芝士,超驚喜
其他腸都好有水準,條條都多汁,唔會煎到乾哂。
伴碟既薯仔沙律都好好食。
不過呢個二人餐太大份,兩個人係絕對食唔哂
建議大家可以自備外賣盒打包