2019-07-09 158 瀏覽
自從同好朋友一齊去左港島區返工,我地多左係港島發掘美食,朋友lunch嘅時候食過oldish 覺得幾好,就約我一齊收工dinner再戰!.餐廳位置係上環,有去開上環嘅朋友都知上斜係無何避免嘅一個環節,去oldish亦一樣,由上環地鐵站行上去大約要10-15分鐘左右。.上到去未抖順條氣已經俾oldish嘅門面吸引左,紅磚牆加古銅色窗框,有一種英國復古嘅感覺。入到去嘅設計亦都係一樣,暗黃色嘅燈光再配合牆上嘅舊式擺設,成功營造到懷舊嘅感覺,好適合打卡影相。.食物方面,整體黎緊都好好食,特別推薦Avocado Toast,冬蔭公意粉同Tiramisu! 鍾意食牛油果🥑嘅人必食個Toast, 我為左個Avocado Toast會再去!冬蔭公意粉十分惹味,而且海鮮料都好多,不過就有少少辣,唔食辣嘅可以skip。呢到嘅Tiramisu 酒味比較重,而且食落一啲都唔膩,幾好去圖:總括,唔介意行下斜路食好西嘅你,一定要去試!

去圖:

Sautéed  Cuttlefish  in  Japanese  Sauce
Avocado  Toast
Oldish  Chicken  Wings
Thai  Tom  Yum  Sauce  Spaghetti
Seafood  Risotto
Oldish  Tiramisu
Mint  Latte

總括,唔介意行下斜路食好西嘅你,一定要去試!

2019-06-27
Avocado  Toast