2017-07-31 916 瀏覽
同友人喺尖沙咀近排一間好興嘅捷克小食食完Chimney cone之後,終於就去食正餐啦,其實原先並無諗定食邊間正餐,所以即興搵,要預啱價錢同埋口味,結果係揀咗呢間,價錢睇落都OK。場內環境簡約,地方吾大,適合扮偽文青既人系度影下相po艾豬😂今次系食完甜品先食正餐,所以叫兩個意粉就夠喇,連飲品都冇叫,原本想試試佢個抹茶,不過本身真系有點飽喇,再飲埋野頂吾順💀如果要比較兩個意粉,我會覺得蟹棒意粉系遜色少少,只有一條蟹棒及明太子就收$86似乎就變得貴,再加多條蟹棒就差吾多,食落又吾覺得真系好特別,不過明太子意粉就將質素拉高,吾系十分creamy但撈勻後有好香濃既cream味明太子份量都好充足呀呢個意粉真系好好食!櫻花蝦真材實料,蜆肉也是,冇一絲既海水味,蒜香同埋牛油佈滿成個底,一撈勻意粉完全比香蒜味覆蓋,香味十分濃郁,令人回味

明太子份量都好充足呀

鹽燒蟹棒明太子意粉