讚好台灣麵價錢💲: $28/ $68/ $63好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.4/5性價比🥢: 4.3/5回頭率😚: 4/5-呢間台灣菜係紅磡都好似一段日子,已經聽過d人話幾好食。今次摸門釘隔離的車仔麵就試試呢間。人流唔算太多,星期日的夜晚都唔需要等。上菜速度幾快,食個quick meal好OK! 個人覺得佢哋出名的都係牛肉麵,所以今次叫的2款都係麵😛-✅✅木魚炸豆腐(細)。外皮酥脆酥脆我,好似天婦羅的質地咁。入面用左嫩豆腐,好軟滑的,同外面好大對比😍個面沾滿酸甜辣醬,加埋啲青瓜唔會覺得好油膩! -✅✅麻辣湯牛肉麵。呢個牛肉麵紅油比較多,食得多嘴唇有麻麻的感覺,爽!湯底都幾濃味,紅燒湯甜甜的因為有紅蘿蔔+白蘿蔔,加大量辣油,麻辣味好足☺️ 呢個湯配偏幼但有韌度的麵都唔錯,麵條吸曬味😚牛肉係牛肋條,夠腍的,未去到一入口即化。牛筋就好軟入晒味。另外仲有一粒貢丸一粒墨丸,夠晒豐富。-✅肉燥排骨口水乾拌麵。呢個排骨超好食🤩皮好薄,唔會有任何粉感。排骨唔乾,骨唔會好大,肉好易咬開,唔會好柴,最好味係醃到入曬味的,甜甜地的調味好正😎 肉燥拌面的醬偏多麻醬,食落真係膩的🥹 但
價錢💲: $28/ $68/ $63
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.4/5
性價比🥢: 4.3/5
回頭率😚: 4/5

✅肉燥排骨口水乾拌麵。呢個排骨超好食🤩皮好薄,唔會有任何粉感。排骨唔乾,骨唔會好大,肉好易咬開,唔會好柴,最好味係醃到入曬味的,甜甜地的調味好正😎 肉燥拌面的醬偏多麻醬,食落真係膩的🥹 但佢加埋d椒麻油、蔥,味道好上癮,越食個嘴越麻!麵條都適合麻醬拌麵的,唔會好黏好軟。所以佢個醬+麵+排骨都好食。

順帶一提原來蜂蜜柚香茶係=柚子茶lol,大家可以避免呢個。整體都好滿意,3樣嘢都好好食,啲麵有驚喜,覺得係可以再來的台菜,牛肉麵絕對無死🤓