2018-01-26 15498 瀏覽
之前聽過哩間百樂小館有幾好食😍😄所以都心思思想食 所以就趁媽咪生日帶佢嚟食啦 咁我就係openrice到book位同埋揀左生日同埋寫左少少要求 但當天拎位時我再三confirm 那位經理話無喎 我地無哩啲野 只係得甜品 個人當時的感覺不太爽😶🙄如果做唔到咁唔好係book位個度問有咩要求啦 對嗎?😠😠其中一份前菜點了麻醬手撕雞 雞肉肉質不錯 都很嫰滑 但敗筆在於麻醬 雖然係🈶️麻醬味 們味道還是怪怪的 未去到一想再食的層次 哩碟送係okay嘅 如果換另外支麻醬 味道會更佳吧另一份前菜就是這個鹵水拼盤 食材有鹵水蛋 豬腩肉片 鹵水鵝肉 墨魚片 哩碟前菜真係好好食 真心推介 所以味道都很適宜 很有鹵水的味道 而且豬腩片也不算太肥 大家可以trytry喔芋蓉香酥鴨 剛剛好一人一舊 炸得都幾靚 顏色呈現金黃色的 味道食到有芋頭的香味 仲好似食到有薄薄的鴨肉 感覺不太膩 我覺得幾好 會推介☺️☺️杏汁🐷肺湯 絕對係高質 未飲湯前已經聞到好香 飲埋真係無得輸 雖然有好濃郁的杏汁 但絕對係一個好清的湯 飲落好舒服 仲有🐷肺 洗得好乾淨 無任何不應該有味道👍🏽👍🏽真係好好飲 想encore!!!!潮州蠔烙 煎
麻醬手撕雞

鹵水拼盤
芋蓉香酥鴨
杏汁豬肺湯
潮州蠔烙
潮州蠔烙 煎得幾好 賣相也不錯 同外面的不一樣 外面的通常都是炸得很鬆脆 但這裡的是煎不是炸的 味道方面有點煙韌 入面有好多蠔肉 真係每咬一啖都有 正👍🏽😍🤤
野菌炒牛仔粒
野菌炒牛肉粒 肉質係煮得幾好 唔會過韌 同埋份量都幾多下哈哈 不過味道方面真係好咸勁重口味👎🏽👎🏽如果味道輕一點會更好
蟹籽海皇炒飯
蟹籽海皇炒飯 哩個飯炒得幾好 海鮮有魷魚🦑帶子粒 蝦肉等 飯粒炒得好乾身 仲有蛋漿整左個網出嚟 真係好有心思呢 味道又真係幾好味嘅👍🏽🤤
XO醬炒芥蘭
XO醬炒芥蘭 菜都幾靚下 硬度適中 但味道又真係好喊 真係好重口味下 食左兩條菜都即刻要飲茶沖淡味道
反沙芋
反沙芋 其實小妹我都幾鐘意食嘅 嚟到哩度緊係要食下啦 芋頭外層有好厚的糖包圍住 質感都幾硬下 啲糖真係會唔會誇張左 多到呢🤣😅食左一舊都好驚🤣🤣不過覺得哩度整得麻麻地
福果芋泥
福果芋泥 有四粒福果 仲有半碗的芋泥 係好食嘅 唔會過甜又唔會太膩 大家可以試下😊
整體嚟講 食物質素都係可以嘅 但未至於係好好好食囉 環境係幾靚嘅 但枱與枱之間太密 傾計大聲啲都會顯得較嘈所以就真係麻麻地了
蝦籽柚皮
2018-01-18