2012-06-04 65 瀏覽
今天, 放學後本來想和同學到大阪用膳, 不過大阪竟然已經結業了一上了電梯, 便看見了一間面包店, 我和同學好奇地進去看看, 才發現原來面包店後還有一間餐廳要細心一點才會發現呀, 不過真的是估不到會在面包店後@@我和朋友坐下後便開始點食物了, 以放題餐廳來說食物的種類也算有很多環境也不錯,地方很大, 坐得幾舒服, 係餐廳入面還可以看到面包店師傅怎樣做蛋糕和面包等我們點過食物後便自行去"針"野飲, 如果是飲檸茶個啲便不用自己"針"等了一會兒,食物終於到了 首先是魚生, 放得好令呀 當然味道也很重要, 魚生不錯的, 很新鮮的, 其他放題的根本比不上去各類sushi手卷、加洲卷、芝士軟殼蟹反卷扒類所有的扒類也可以自己選醬汁, 這裡的羊架值得一試呀! 我和同學也再點了好幾次羊架正餐也食到七七八八了, 所以我們便去轉戰甜品了甜品是放在"針"飲品隔離, 一個很大的冷藏櫃放了很多款不同的甜品甜品有藍莓芝士蛋糕、芒果蛋糕、木糠布丁、芒果布丁、jelly.......甜品櫃的隔離便是一個雪糕櫃, 一共有5款 Dreyer 雪糕選擇我以往去既放題餐廳都無咁多甜品同雪糕簡, 雪糕仲要係 Dreyer 呀

上:面包店門面 左下: 餐廳入口 右下:由餐廳內望出去
要細心一點才會發現呀, 不過真的是估不到會在面包店後@@

等了一會兒,食物終於到了
魚生
首先是魚生, 放得好令呀
當然味道也很重要, 魚生不錯的, 很新鮮的, 其他放題
的根本比不上去:
mad:
SUSHI
各類sushi
扒類
所有的扒類也可以自己選醬汁, 這裡的羊架值得一試呀!

我和同學也再點了好幾次羊架

正餐也食到七七八八了, 所以我們便去轉戰甜品
甜品藍莓芝士蛋糕、芒果蛋糕、木糠布丁、芒果布丁、jelly.......
甜品櫃的隔離便是一個雪糕櫃, 一共有5款 Dreyer 雪糕選擇:o
甜品
雪糕
所有的甜品也不錯, 不過值得一試的是藍莓芝士蛋糕!
好重芝士味, 一睇就知係落足料! 所以一定要試呀! 同啲西餅店、蛋糕店既有得拼!

雪糕都係Dreyer 雪糕一向既味道喇@@

這間放題餐廳在用料方面一點也沒有小氣, 用料十分足:P
再加上服務環境等方面, 每人約 $150-200
這個價錢吃到咁好既放題仲可以去邊度搵!

以後又多一度放題好去處喇
2012-05-17