2013-08-29 42 瀏覽
放假本黎諗住同幾個朋友去旺角食日本放題,點知行過見到招牌寫住乜乜“元祖奶奶雞”好得意,細問下原來係食韓國好流行嘅安東雞,雖然都聽完都唔明係咩,反正未試過就入去食下。餐牌上食物唔多選擇,我地就叫左安東雞(小辣),泡菜,燒茄子,真露煮蜆 。 泡菜好快就送上,味道同我地平時食開既有少少唔同,食落口佢特別香,同唔會好喊,感覺唔錯。燒茄子就普通啦,但擺碟好靚,真露煮蜆就好正,同我地平時食開既清酒煮蜆有唔同,佢會再清甜d,食落味道好舒服。可能係即叫即整既關係,安東雞要等左一陣先有得食,不過當我見到成盆安東雞真嚇親囉,好大盆呀,好足了有雞啦唔洗多講,大大舊青瓜,蘿蔔,薯仔,最特別係個底有韓國寬粉,完全無諗過食雞會有寬粉。個汁好野味入口甜甜地,但又帶點醬油香味,加埋小小辣,好岩我地幾個胃口。整間舖裝修好有韓國感覺,坐得又舒服同乾淨,值得下次再黎試。
泡菜
真露煮蜆
安東雞
整間舖裝修好有韓國感覺,坐得又舒服同乾淨,值得下次再黎試。
2013-08-27
真露煮蜆