2023-04-24 57 瀏覽
<一起食堂> 靠近觀塘海濱嘅台灣美食店‼️一起食堂 (威利廣場) (觀塘)觀塘開源道48號威利廣場地下G5號舖味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: 💰💰抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳環境設計非常似台灣,俾人感覺唔似香港餐廳,而且亦都帶一啲和風嘅感覺,成個人就好投入到台灣日本。🌄蔥油雞肉乾拌麵 $68呢個乾拌麵🍜非常之爽口彈牙,唔會太老,亦都唔會太淋,煮得非常之啱啱好,強力推介‼️而且雞肉份量亦都係增量版🆙🆙,一個人都未必食得晒成碗麵😅 性價比超級高‼️🔥鹽酥雞 $38椒鹽脆口係鹽酥雞嘅基本功✅份量又係加大版🆙 差啲食唔晒😜 而且雞肉同炸粉嘅比例,絕對係雞肉佔重🐓🐓所以啖啖雞肉味同椒鹽味🔥酥炸地瓜條 $38呢度個地瓜條同外面餐廳一啲都唔同,外面會加好多唔同嘅口味,例如蜜糖或者椒鹽🫢咁就搶咗地瓜嘅味道🫢但係一起食堂採取零添加原汁原味送上地瓜味炸條👍🏻👍🏻相信呢啲地瓜條由台灣直送,所以每一條都係啖啖的地瓜甜味🤤🤤府城蝦卷 $28 👍🏻👍🏻❤️‼️超超超級推介‼️❤️ 呢個蝦卷真係不得了,人生目前食過最好食嘅蝦卷🦐,蝦味就一定有,而且其他配料嘅配搭令到成個味道出哂黎,再點埋佢隔離嘅沙律醬✨✨無得輸🤤🤤炸花枝
<一起食堂> 靠近觀塘海濱嘅台灣美食店‼️

一起食堂 (威利廣場) (觀塘)
觀塘開源道48號威利廣場地下G5號舖

鹽酥雞 $38

酥炸地瓜條 $38

府城蝦卷 $28 👍🏻👍🏻

炸花枝丸 $38
外面酥脆 入面彈牙 而且外面亦都有濃濃嘅椒鹽味,但係都冇完全遮蓋入面嘅墨魚味😊🤤真係超級好食

烤台灣香腸 $28
台灣香腸本來就比其他香腸多肉,經過香烤之後,佢嘅香腸變成脆皮,肉質變成香口,非常惹味!🔥

滷牛腱 $38
🔥精選推介🔥呢一個滷牛腱,佢嘅滷水汁煮得非常之入味,而且牛腱煮到好淋,入口即溶嘅感覺真係令人想再食多次🤤
鹽酥雞
酥炸地瓜條