香港Cafe開到成行成市,我最愛英倫懷舊風格,呢間位於上環既oldish 簡直令人好似穿越到英國橫街小巷—門口的牆用紅磚牆, 餐廳內充滿懷舊海報,木枱櫈營造復古的氛圍。前菜先來個,哈密瓜配parma ham,呢個配搭一定係絕配,parma ham 夠新鮮而哈密瓜爽甜多汁。Seafood Risotto唔好睇佢細細份,有齊帶子、青口、大蝦、墨魚同埋帶子,海鮮好足料!蕃茄醬濃郁,意大利飯好creamy 呢~Grill Spring Chicken (whole)燒春雞!全隻~啱曬我呢d大胃王。春雞肉質扎實,雖然經燒烤但火候恰好,不會太熱氣。雞肉中帶點香草味,使其味道更富層次咁。底下的粗身薯條,薯仔味濃郁,唔怕會餓親💕

Seafood Risotto

Grill Spring Chicken (whole)