2024-02-03 674 瀏覽
嘩!今次去嗰家食堂,真係給我驚喜到喇!啱啱食完,手指還有豉椒鵝腸既香味!😋 鵝腸腍滑得嚟,青椒爽口,簡直係口感雙重奏。不過佢個蝦醬通菜豬肚就有零售,通菜爽囉,但蝦醬韻味就稍嫌遜色。嚟到椒鹽鮮魷方面,呢個先叫一絕!炸得香脆,又唔會過咸,嗜口到飛起,每一啖都嚟個酥脆返聲,啖啖肉真係好過癮。姜蔥魚頭煲都唔錯,特別係個燒肉,香辣味十足,但就係魚頭少咗少,想再嚟多幾啖!食嗰陣,廚房嘅炒菜聲都係另類調味品,聽到都想再加碟!😄 果然,食物樣樣過癮,唔會咸過頭,好適合我哋嘅口味。雖然坐喺路邊啲地盤車會吵少少,但係嗰份熱鬧,配埋手頭上嘅美食,都值得喇!仲有,我發覺凡係好嘢食,一定會吸引咁多人,即係呢家啦!坐低冇耐就滿座,下次記得早啲嚟!😉 總括來講,呢家食堂嘅廣東菜做得嚟,記得唔好錯過佢哋嘅手工藝術。下次我仲想嚟試多啲佢哋嘅招牌小菜!