芝加哥串燒酒場 (明雲閣)

Chicago Bar And Restaurant (明雲閣)
2024-05-17 13 瀏覽
趁住明天放假,今晚同老公去左元朗一間氣氛好,又有串燒食的酒吧chill下。店內氣氛熱鬧,人流很多,店內職員都好有效率地安排座位給我們,態度積極有禮。坐低老公即時叫左Chicago logo beer。啤酒好好飲,有種甜甜地的感覺,易入口。我就叫左最喜歡的Pina Colada,椰子味同酒精調配得很好,又甜又滑口感一流。這裏食物選擇很多很豐富,我地叫左極品即燒乳豬,真係好好食,皮脆肉嫩,無諗過酒吧都有乳豬食。自家制和牛棒,牛味濃郁,口感不錯。原隻魷魚串,燒得好香,好有嚼口,d椒鹽調味剛剛好,加分。鹽燒牛舌心串,有驚喜,非常厚切不乾身,有口感。香蒜燒鮮鮑魚都好新鮮,鮮甜又惹味。另外叫左我最鍾意的芝士大虎蝦,真係好食到不得了,大隻得來又彈牙,又不會因為燒得太乾無左肉汁,加上濃厚的芝士一齊食,好正。還有我地都叫左培根年糕卷,椒鹽日本黑豚串,炭燒鴨胸串,燒三文魚鰭串,生燒鴨舌串同拉絲水午芝士條,食物都好有質素。整體黎講都好滿意,係一間有質素的串燒酒吧,係消遣的好地方。

自家制和牛棒,牛味濃郁,口感不錯。
原隻魷魚串,燒得好香,好有嚼口,d椒鹽調味剛剛好,加分。

鹽燒牛舌心串,有驚喜,非常厚切不乾身,有口感。

香蒜燒鮮鮑魚都好新鮮,鮮甜又惹味。

整體黎講都好滿意,係一間有質素的串燒酒吧,係消遣的好地方。