尊敬的餐廳負責人:你好!我寫呢個評語係為咗表達對於最近我係2023年4月30號中午黎你間餐廳所經歷既失望同不滿。我係嚟食你個IG講話有得食無限量嘅馬拉榴槤雪糕同北海道4.3牛乳雪糕,但係到咗之後發現你嘅宣傳同實際情況完全係南轅北轍!你Instagram post嘅貼文同賣既廣告都話有得食無限量嘅雪糕,但係嚟到你個鋪頭,被店員告知要follow你個account 、like同share咗你嘅post先限換一杯雪糕,仲只係得一圈,同你post嘅圖真係差好遠!呢種手段明顯係誘導消費者去你鋪頭,並且對消費者不誠實。其次,我對於您的食物味道也感到非常失望。除了雞蛋以外,其他既食物味道都非常差,完全冇我期待中既美味口感。作為素食餐廳,我原本期望你餐廳既食物能夠提供更多的健康同美味選擇,但是實際上卻給我帶來了非常差的體驗。我覺得呢個經歷唔止我一個人有,而呢樣野會影響你間餐廳既聲譽。我知道呢間餐廳曾經面臨結業危機,後尾有人注資先繼續頂到落去,我希望你能夠改善你既做法同提升食物既質素,好讓消費者可以享受到好啲嘅服務同美食,如果唔係我擔心會重蹈覆轍咋。多謝你抽時間睇呢個評論,希望你可以留意下我嘅意見,然後
尊敬的餐廳負責人:

其次,我對於您的食物味道也感到非常失望。除了雞蛋以外,其他既食物味道都非常差,完全冇我期待中既美味口感。作為素食餐廳,我原本期望你餐廳既食物能夠提供更多的健康同美味選擇,但是實際上卻給我帶來了非常差的體驗。我覺得呢個經歷唔止我一個人有,而呢樣野會影響你間餐廳既聲譽。我知道呢間餐廳曾經面臨結業危機,後尾有人注資先繼續頂到落去,我希望你能夠改善你既做法同提升食物既質素,好讓消費者可以享受到好啲嘅服務同美食,如果唔係我擔心會重蹈覆轍咋。多謝你抽時間睇呢個評論,希望你可以留意下我嘅意見,然後採取啲行動去改善啦。

生意興隆

一位失望的顧客