2018-10-30 117 瀏覽
之前都食過荃灣分店,今次慶祝生日,應朋友要求食旺角分店。朋友主要見到有花膠任食套餐,可惜,黎到後,原來餐廳剛剛換左餐牌一星期。朋友當然失望,侍應就介紹現時新式餐牌。依家可以選套餐再散叫其他火鍋配料。我地最後叫左海鮮拼盤6,再散叫食物。等緊食物期間,餐廳有個夾海鮮機。每人有一次機會,同行兩個朋友唔玩,我一次過夾3次。最後,竟然幸運地夾到龍蝦,可以加料。花膠,唔係特別多。侍應都好服侍,主動幫我地把花膠分成幾份,同埋提我地煮耐少少,會淋些。不過,花膠,就唔太岩我食。各種海鮮都新鮮,特別喜歡隻蝦。蝦膏好甜又多,蝦肉又爽口。花甲,又冇沙。魚好滑,唔太多骨。皮蛋貢丸好味,唔多火鍋店有。但要小心爆汁。手切牛肉,叫左大份。但得好少,勉強夠食。唔嚡口。紫淮山,唔係好多餐廳有得食,通常多數見只普通白色淮山。食晒所有火鍋料,可以叫侍應幫手加粥底。我地叫左紫蕃薯加埋落粥到,食完成碗粥都飽晒。唯一少少缺點,係湯底加左比較多胡椒粉,偏辣,可能想僻左魚腥味。最後,仲送上特別甜品,雜果啫喱。值得一睇,唔知係咪因為平曰食,唔太多人,服務態度好好,夠主動。
,黎到後,原來餐廳剛剛換左餐牌一星期。

我地最後叫左海鮮拼盤6,再散叫食物。

最後,竟然幸運地夾到龍蝦,可以加料。

手切牛肉,叫左大份。但得好少,勉強夠食。唔嚡口。

最後,仲送上特別甜品,雜果啫喱。

2018-10-18
生日