2022-02-14 220 瀏覽
宜家疫情嚴重,但唔知點解d餐廳仲系甘貴,可能真係咩都加價,要搵d平靚正既餐廳去食其實真係唔容易,唔通日日都買三餸飯咩,今日經過粉嶺去左粉嶺中心,這邊宜家好多餐廳,我黎既時間系4點幾,順便可以睇吓有咩平靚正下午茶去到地下見到一間越菜叫越一,下午茶平均消費38蚊,甘我就試吓佢啦,食越南菜第一想起生牛肉湯河,春卷同珍多冰,就甘樣叫,生牛河$38,春卷追加$12兩件,珍多冰加8蚊,甘樣叫$58蚊,又不算貴,仲有地方夠大,夠光猛,仲見到員工用清潔濟抹抬,衛生也不錯,約等五分鐘到枱,份量夠,仲另外比一杯有笌菜,青檸,辣椒自己落換粉,春卷包住生菜食,.正杯飲品超大杯,這間越菜平靚正指數:五星(最高七星)如果經過這邊我會再來的
  • 生牛肉湯河