2016-11-29 1881 瀏覽
因為無得訂位關係,南小館响我個waiting list度好耐,難得今次老公可以去攞位,幾大都要老點佢去排下隊,點知星期六6點幾去到只需等10分鐘,咁我諗下次我都會再翻兜糖醋排骨排骨醃得入味,但唔會太醋酸,入口骨肉分離,呢個餐前小食幾唔錯招牌生煎包雖然外表好似煎燶咗咁,但食落一d都唔覺,仲好香脆可口;而裡面好多湯汁,肉又夠嫩,必食之選鮮肉小籠包一籠有5隻水準參差,其中兩隻無穿但無湯,好彩皮薄肉嫩搭夠松子魚呢個好味又抵食,賣相又靚,又唔係周圍有得食。魚皮炸得好香脆,魚肉一d都唔鞋,汁唔太酸好開胃,但建議4人以上先好叫,因為魚SIZE都唔細架,值得推介咸肉菜炒飯味道偏淡,但我鍾意佢飯炒得乾身同多菜,同埋當日既餸大多濃味,食番一味淡身嚟中和返後記:3個人每人二幾蚊都唔駛,超抵食!要挑剔係呢度無得訂位,好彩六點幾到等咗幾分鐘啫。

鮮肉小籠包
一籠有5隻水準參差,其中兩隻無穿但無湯,好彩皮薄肉嫩搭夠