依間就係小編早排摸門釘嘅嗰間泰國餐廳。宜家佢哋開返堂食當然要即刻去支持吓啦~今次係小編第二次幫襯,都係同上次食一樣咁高質😆依度每張枱都好大張,卡位座位又夠闊,所以都坐得舒服!冬蔭功湯河 $78配料可以揀海鮮或者海南雞,個人認為海鮮可以一直浸喺啲湯度索汁,應該會夾過海南雞,所以就揀咗前者😋海鮮份量比想像中多,種類有青口、蝦同埋魷魚。其他配菜就有蕃茄粒、雞髀菇、生菜同芫茜。餸菜足麵底多,所以食完都飽肚👍麵都好索湯底。不過湯底雖然係冬蔭公湯,但係無咩辣味,可能係想迎合返香港人口味啦~所以如果鍾意食辣嘅就可能覺得唔過癮喇!香芒蟹肉炒飯 $88成日喺泰國餐廳食炒飯都係食菠蘿炒飯🤣今次叫芒果炒飯感覺都幾特別~飯量同樣好足,偏乾身唔會覺得好油膩!大大粒甜甜嘅芒果肉,加埋幾粒酸酸嘅番茄仔,連埋蟹肉嘅淡淡鮮味,撈埋飯一齊食都好開胃!串燒拼盤(細) $88依個拼盤好啱食肉獸🤓有豬牛雞各兩串,同埋四片燒豬頸肉。另外仲有兩款醬汁可以點,不過小編實測唔點都夠味!全部食落都好惹味,唔會太乾身。最好食嘅係豬頸肉,推薦大家唔想嗌拼盤都可以單點依個試試🤤泰式炸蝦餅 $58蝦餅有三件,會切開一半咁上。咬落外脆內軟,炸粉都

冬蔭功湯河 $78

香芒蟹肉炒飯 $88

串燒拼盤(細) $88

泰式炸蝦餅 $58
蝦餅有三件,會切開一半咁上。咬落外脆內軟,炸粉都唔厚,所以啖啖都係彈牙蝦肉,亦都唔會感覺太油😍
泰式炸蝦餅
串燒拼盤(細)
香芒蟹肉炒飯
2022-05-03
泰式炸蝦餅
串燒拼盤(細)
香芒蟹肉炒飯
  • 冬蔭功湯河,
  • 串燒拼盤(細),