港人對日本有名餐廳o係海外開o既分店都特別喜愛,等我都唔執輸,跟隊排下食呢間丼飯店。鋪頭沿用日本總店鮮明橙色同大大隻日本字o既醒目設計,加上選址o係旺角the forest 成座building 都好澀谷feel 好潮,價錢又夠晒平民,CP 值高!丼飯有並(普通)、大同重量級三個level 揀,試o左一客並size o既燒牛肉丼配唐揚炸雞2 件($55 無加一)。首先普通size o既飯量都ok,牛肉鋪到滿一滿,再附上少許菠菜。d 牛肉本身o既肉質我唔會話佢好高級,但蘸上惹味醬汁燒製,味道濃郁。d 汁滲到飯裡,輕輕攪拌,讓人胃口大開。o個兩件唐揚炸雞,超級好食,5 粒星!佢唔單止大粒,d 雞皮仲炸到好脆,一啖咬落去真係「索索」聲無o厄人,而裡面o既肉仲係好熱同鮮嫩juicy。終於都知乜o野係真正o既日本唐揚炸雞,食過呢間而家簡直番唔到轉頭呀……除o左牛/豚肉丼,餐廳都有得叫d 定食同咖哩飯。我地另外叫o左個餃子定食,才$40 就有咁多款式,物超所值!以椰菜絲為主o既沙律,可以o即沙律醬,或者加檯上一隻類似油醋o既汁都唔錯。味噌湯加入o左豆卜,不過略為有少少偏鹹。主角餃子上檯時聞到煎到好

唐揚炸雞
燒牛肉丼配唐揚炸雞2 件 ($55/並)

除o左牛/豚肉丼,餐廳都有得叫d 定食同咖哩飯。我地另外叫o左個餃子定食,才$40 就有咁多款式,物超所值!以椰菜絲為主o既沙律,可以o即沙律醬,或者加檯上一隻類似油醋o既汁都唔錯。味噌湯加入o左豆卜,不過略為有少少偏鹹。主角餃子上檯時聞到煎到好香,食落滿滿薑蔥o既味道。
餃子定食($40)、可樂 ($12)
沙律
味噌湯