餐廳: Café Bohème
資訊:

2024-01-10 348 瀏覽
- [ ] Cafe Boheme星期三嘅下晝將軍澳嘅居民好似都返晒工咁。成個海濱長廊都係得10個8個人。呢間餐廳已經第二次嚟。上一次疫情嚟嘅時候全場爆滿唔book位都冇枱。今日1:30鐘,用OpenRice嘅System book咗位,唔使等即刻有得入。仲可以揀位坐。由於天氣好好,揀咗高枱可以望住海濱。環境比足一百分佢。Reception嘅waitress 笑容好好,唔單止好親切,仲好細心。一坐低介紹完餐牌仲攞咗兩杯水俾我哋。lunch set from $98我哋揀咗一個Pizza一個pasta 。一個沙律同埋一個周打蜆湯。沙律係come with 魷魚,沙律菜好fresh。雖然魷魚食得出係Frozen嗰隻,不過份量唔少,set lunch嚟講好滿意。周太蜆湯賣相好,不過就太Creamy好似飲緊cream咁。Pizza叫做Pepperoni。好薄好脆,份量都好足。我哋坐喺窗邊有太陽曬住,食到最後都仲好熱。Pasta叫咗 Cabanara,佢哋意粉用咗扁闊意粉,食得出唔係白烚撈個汁出嚟。炒過嘅意粉味道特別好食,做得出色。最值得讚係,set lunch加$10可以要咖啡。而呢杯咖啡無論
- [ ] Cafe Boheme

由於天氣好好,揀咗高枱可以望住海濱。環境比足一百分佢。

lunch set from $98
我哋揀咗一個Pizza一個pasta 。
一個沙律同埋一個周打蜆湯。
Set  lunch  salad

Set  lunch  soup

周太蜆湯賣相好,不過就太Creamy好似飲緊cream咁。

最值得讚係,set lunch加$10可以要咖啡。而呢杯咖啡無論叫Cappuccino latte都係$10唔需要另外再upgrade。

兩個人滿足咁樣食,盛惠$260。
Set  lunch  salad