2023-05-19 708 瀏覽
好耐之前晚餐時間幫襯過赤柱分店 已經唔記得個味道啦 今次午餐時間過黎 🤗平日星期一至五1200-1500有lunch set 只要惠顧任何burger或者salad 可以$38加配side dish同飲品大概下午一點半入座 餐廳雖然細細地 但裝修同感覺都幾舒服😙侍應話佢地既牛肉來自澳洲天然草飼牛 冇任何激素同抗生素 會特別鮮嫩多汁💁🏻‍♀️叫左最經典既Hamburger ($108)有酸瓜 生菜 蕃茄 同牛肉同埋加左$38加配liberty fries同fresh liberty lemonade 牛肉既牛味都幾重 不過略乾 可能因為有輕微overcooked面包🥯皮係有烘過但係已經俾d醬汁浸到有濕濕地有d失望 其他配料正常水準✨如果大家鍾意酸瓜 可以refill㗎💁🏻‍♀️liberty fries🍟連薯皮一齊炸 炸得內脆外軟配埋個特色醬汁 辣辣地 好香口不過薯條落得太多鹽 食左幾條就覺得好咸💁🏻‍♀️fresh liberty lemonade🍹夠凍又夠氣 咁熱天氣飲即刻涼爽晒不過10分鐘冰溶左之後 味道好淡口 餐廳無免費水提供 只有sparkling / still water🙂整體黎
🤗平日星期一至五1200-1500有lunch set
只要惠顧任何burger或者salad
可以$38加配side dish同飲品

大概下午一點半入座 餐廳雖然細細地 但裝修同感覺都幾舒服😙
侍應話佢地既牛肉來自澳洲天然草飼牛
冇任何激素同抗生素 會特別鮮嫩多汁

💁🏻‍♀️叫左最經典既Hamburger ($108)
有酸瓜 生菜 蕃茄 同牛肉

💁🏻‍♀️fresh liberty lemonade
🍹夠凍又夠氣 咁熱天氣飲即刻涼爽晒
不過10分鐘冰溶左之後 味道好淡口

🙂整體黎講Beef & Liberty 只屬普通水準
分店分布喺西營盤 赤柱 赤鱲角 比較偏僻 唔建議住得遠嘅特登去食

食物: 6/10
環境: 8/10