2020-07-19 290 瀏覽
打邊爐最緊要就緊係唔係滔滔話齋,最緊要個爐安全啦⋯⋯家陣出街食飯,最緊要都係環境衞生為上。所以如果太多人,都唔敢去。聞說呢間店,夜晚邊爐可以食點心,咁盞鬼。加上睇埋其他食評,話佢服務差,咁就唔駛驚多人啦。果然,一上到去,只係七成滿。其實今時今日,仲有七成滿,呢間店做得算係唔錯啦。入到去,個店主服務一啲都唔殷勤。又冇90度鞠躬,又冇斟茶遞水。只係問兩位想坐近門口定坐入少少。似乎其他食評話服務唔好,可能係真嘅。如果你想要半島既服務,我估呢到俾唔到。之但係咁我已經收貨,唔好太殷勤,我會起雞皮。都係講返食物啦,就係因為佢👇🏻都實我都有啲疑惑,係唔係將小籠包放入打邊爐煮熟黎食呢?但係又有叉燒包喎⋯⋯。開估,登登登櫈⋯⋯原來可以一邊打邊爐,一邊食蒸好嘅點心。呢籠小籠包,合格之選,皮唔係薄,但餡靚。之後有燒賣:好在只係叫兩粒,超誇張,有冇咁大呀?乒乓波既 size 呀。呢個真係要推介一下啦。的確唔錯,食落彈呀既,肉質唔會梅,好野。呢籠係我放埋一齊既大集錦。叉燒包係正常大細既,但換句話說,即係隻蝦餃唔正常,超大。咁到底打唔打邊爐呢?哈哈,啱啱水滾。其實火鍋既野,來來去去,都係肥牛,同埋精選特選肥牛,如

都係講返食物啦,就係因為佢👇🏻

小籠包

開估,登登登櫈⋯⋯

原來可以一邊打邊爐,一邊食蒸好嘅點心。

呢籠小籠包,合格之選,皮唔係薄,但餡靚。

之後有燒賣:

燒賣

蝦餃

咁到底打唔打邊爐呢?哈哈,啱啱水滾。

其實火鍋既野,來來去去,都係肥牛,同埋精選特選肥牛,如果係極品。我話二百蚊落樓,你都唔會信啦。之但係任飲任食黎講呢,呢到啲牛可以接受架。

唔知點解呢到唔做多啲海鮮呢?政府送咗一萬,我又唔介意食豪少少呀。可能驚人流少,銷唔去啦。海鮮一定要新鮮,隔一晚已經唔係海鮮架啦。

除咗肥牛,原來仲有其他野,不過係自助。

我最鍾意自助,飲料都係。

快靚正。

但美中不足既係啲 響鈴。放係到任夾係唔得既,因為有水氣,唔脆啦⋯⋯,要改善一下啦。

差啲講漏咗隻蝦,唔食真係走寶。真係鮮!

生蝦