8度餐廳

Café 8 Degrees
餐廳: 8度餐廳
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2017-09-13 1849 瀏覽
又黎8度食tea!因為哩度既芒果拿破侖真係令我食過番尋味😍 重點係價錢超抵!唔洗一百蚊就嘆到afternoon tea set,真係唔係間間酒店都做得到嫁!芒果下午茶…用英式典雅既三層下午茶架盛載,未食已經引死人! 哩間酒店推出左好多款用芒果為主題既美食,仲嚴選左菲律賓呂宋芒,香滑多汁既芒果肉,真係啖啖都充斥住芒果既香氣。頂層…焦點當然喺得獎甜品芒果拿破崙啦!薄脆鬆化既酥皮中間唧左兩層香濃嫩滑既吉士忌廉,同厚切芒果粒完美配合,個人建議要用手食,再大大啖咁咬,咁先係食拿破侖至正既食法,可以咬哂每一層之餘又唔會叉爛哂😋仲有鮮芒果法國忌廉蛋糕同埋香芒雪梅娘,兩款芒果粒同樣甜美!蛋糕超軟熟,雪梅娘皮又夠煙韌!中層…焗英式鬆餅,外層微脆,成個都好鬆,唔會太乾,溫熱既鬆餅仲配埋唧花牛油同埋士多啤梨果醬添。底層…芒果蝦開面三文治、芒果蟹籽手卷,兩款咸味冷盤都有芒果,配搭起黎都幾新穎,又帶幾分小清新!旁邊仲有…脆香雞寶伴鮮芒果沙沙,芒果沙沙醬集甜、咸、酸於一身,當堂換醒我每一個味蕾呀!雖然雞寶同麥來雞差唔多,不過點埋個醬就即刻截然不同喇!仲有人氣芒果芝士撻,香濃既芝士餡滲透住陣陣芒果味,味道天然,口感

旁邊仲有…脆香雞寶伴鮮芒果沙沙,芒果沙沙醬集甜、咸、酸於一身,當堂換醒我每一個味蕾呀!雖然雞寶同麥來雞差唔多,不過點埋個醬就即刻截然不同喇!仲有人氣芒果芝士撻,香濃既芝士餡滲透住陣陣芒果味,味道天然,口感仲好幼滑添。仲有焗黑松露薯蓉…面頭仲有層芝士,底下就係混入左好香既黑松露醬幼滑薯蓉!

Afternoon tea set仲配埋鮮芒果沙冰,味道冇原粒芒果咁甜,帶微酸,應該係加左檸檬汁?不過酸酸甜甜既飲品仲要係沙冰!感覺即刻涼透心!真係為哩餐香芒之旅劃上完美既句號呀!😜

記住喺酒店eーshop 買!優惠好多嫁!
芒果下午茶
頂層