#兩草 有驚喜〰️有驚喜🥰❣️性價比超高的小店〰️看似平平無奇既小店 門外貼上好多名人到店既合照 代表呢間店絕對唔簡單😏▫️香煎脆邊蛋肉餅飯 $40強烈推薦✨肉餅用新鮮豬肉打成 食落唔係肉泥質感 而係仲食到肥瘦分明既肉質 而且加豬油去煎真係好香😋!面頭蓋上脆邊太陽蛋🍳拮爆個蛋黃撈埋一齊食真係超正🥰因為呢個飯 我絕對會再去食🥳👍▫️滑蛋叉燒飯 $38滑蛋叉燒飯驚艷度就無肉餅飯咁大啦〰️但都係好食的 叉燒切得比較細舊 滿滿既滑蛋都食得好滿足〰️😜滑蛋叉燒飯我覺得醬汁都幾重要架 兩草秘製撈飯醬油 唔會太鹹或者太甜 啱啱好❣️▫️蛋炒豬腸粉 $23最後仲嗌咗個蛋炒豬腸粉 畢竟唔係一個周圍容易搵到既小食嘛〰️蛋炒豬腸粉比普通既腸粉多咗蛋香🥚所以唔需要太多既醬汁加強口味都已經好好味了😋

▫️香煎脆邊蛋肉餅飯 $40
因為呢個飯 我絕對會再去食🥳👍