2022-04-24 90 瀏覽
經開長沙灣探個就離開香港既朋友,順手搵個位同佢慢慢吹,最後去左雪山。 食物叫左以下幾樣: 招牌避風塘生炸脾配薯條﹑榛子醬西多士同樽仔奶荼A) 環境  (4/5)餐廳環境寛闊,雖然座位較多,但無因此而產生擠迫感,而裝修方面亦花左唔少心思去報置,有整幅壁畫名特色牆等等,而餐具及配料擺放整齊。B) 食物質素  (4/5)雖然餐廳做既都係街坊生意,但相對傳統茶記黎講一D都唔平凡。對於食開炸脾既我黎講最怕既係唔熟同Overcook引致肉質死實,而呢到既招牌避風塘炸脾有成隻手掌咁大隻,而且切開時仲非常多肉汁流出,而且口味比較特別,相當扺贊而薯條係粗薯條,食落口感當然比鏈鎖店好好多啦。 另一個主食叫左榛子醬西多士,熱焫焫既榛子醬夾係外脆內軟既西多內面再加牛油香同糖漿,非常好食。  而飲品大家都叫左樽仔奶荼,有茶味而唔太甜。C) 店員服務  (5/5)茶記黎講,我覺得姐姐既服務好好,笑容滿面而且親切友善,可能因為我地食下午茶時段,所以人流唔算多,店員服務都相當細心,仲驚我地位置係風口位,主動提出需唔需要較細冷氣,今時今日既服務態度真係相當細心。D) 性價比  (4/5)冰室黎講,有格局整齊,坐極唔會吹
A) 環境

B) 食物質素

C) 店員服務
 (5/5)

D) 性價比
 (4/5)
冰室黎講,有格局整齊,坐極唔會吹你走,而且食物水準唔錯既,我覺得性價比已經相當唔錯。
2022-04-23
  • 招牌避風塘生炸脾配薯條