2023-12-15 243 瀏覽
因為呢間臨近聖誕,又要買禮物又要出去開party,要洗好多錢喇,但係因為近排天氣凍,又想去打邊爐,但係依家出去果啲任食打邊爐,價錢至少都要二百尾 三百頭,如果有啲貴啲嘅都唔止,可能要四五百,但係大埔呢一間雞煲+任食嘅打邊爐,兩個人埋單$400到搞掂,真係超級超級抵,平得黎又可以過口癮!!!咁今次我係平日夜晚去嘅,但係人流一啲都唔少,成間舖係坐滿哂,一張空枱都冇,仲喺食緊嘅期間不斷聽到有人喺出邊等緊位,所以人流一啲都唔少👍🏻入到去之後我哋首先叫咗一個招牌重慶雞煲,老闆十分之好人同埋熱情,唔單止教我哋點樣食,經過嗰陣見到我哋個雞煲就嚟燶仲會落手幫我哋攪兩攪😂😂經過見到冇乜水,又會主動過嚟幫我哋加水,十分十分之好👍🏻👍🏻因為我相信係出邊打個邊爐既都知道,好多時啲人見到你冇水都唔會幫你加,就算你主動叫佢哋幫你加,佢哋都係唔睬唔理咁,所以淨係呢一點都真係要讚一讚🥳同埋見到老闆同好多枱嘅客人都好似好熟咁,係叫得出佢哋嘅名同埋喺度一齊睇馬,所以喺呢度食嘅可以話係多咗一種人情味🥳咁食物方面,我哋首先食咗個招牌重慶雞煲,之後打邊爐火鍋配料佢都有好多種唔同嘅選擇,有肉有菜有瓜有丸有餃有午餐肉有牛柏葉有內臟

咁食物方面,我哋首先食咗個招牌重慶雞煲,之後打邊爐火鍋配料佢都有好多種唔同嘅選擇,有肉有菜有瓜有丸有餃有午餐肉有牛柏葉有內臟有粉絲有烏冬有公仔麵亦都有唔同嘅菇,所以其實佢嘅食物種類一啲都唔少👍🏻👍🏻而而嘢飲都仲要係任飲嘅🤩

招牌重慶雞煲⭐️⭐️⭐️⭐️

佢嘅重慶雞煲嘅味道係十分之濃郁,好夠好夠味,本身其實我哋係打算叫唔辣嘅,但係因為老闆話有少少辣會更加惹味同埋帶出到個雞煲嘅味,所以最尾我哋就點咗最小果個辣度,果然冇介紹錯,有辣味係更加大出道成個雞煲嘅精髓👍🏻而且佢雞嘅份量亦都十分之多,我哋兩個人食其實食完啲雞已經有六成飽多啲,因為佢嘅份量真係好多,而且我亦都好鍾意食佢雞煲入邊嘅紫洋蔥同埋青瓜,因為索晒啲味入去,好好食🥳🥳

火鍋配料⭐️⭐️⭐️⭐️

我哋就有叫到肥牛,新鮮牛,花腩肉片,豬頸肉,午餐肉,蘿蔔,魚皮同埋公仔麵。總體嚟講,佢嘅嘢食都唔錯,睇得出都係新鮮,唔似擺咗好耐。咁味道其實都係真係正常嘅普通打邊爐味道,但係因為其實佢真係$188蚊包埋你雞煲,打邊爐同埋嘢飲任飲,真係非常非常之抵,所以性價比係非常之高👍🏻👍🏻