餐廳: 添好運點心專門店
資訊:

2024-04-20 237 瀏覽
今日周末路過見到好多人排隊,先醒起附近有一間米芝蓮點心店,既然好耐冇食,咁今日就即興去排一排去食。可能係米芝蓮推介嘅關係,深水埗呢一間分店街頭就已經聚集左中外人士喺度排隊。我哋攞咗籌之後,大概一個鐘頭多啲再返轉頭就剛剛過咗一兩張檯,在佢都俾返我哋。好快就有返位啦。我喺疫情時後來過之前較為殘舊既裝修,對比而家我今日嚟到見到佢應該係之後再翻新,店內裝修已經好光猛潔淨,不過略嫌座位與座位之間比較狹窄,行出行入都需要則側身。今日我哋點左以下點心:陳皮牛肉球(一般傳統牛肉球味,但唔會蒸到太淋、黃沙豬膶腸(尚可,皮薄)百花釀油條配香蜜蟹膏(賣相好,剛炸完出嚟,熱辣辣夠脆,帶甜甜地啲汁又脆,好好食😋)、豉汁蒸鳳爪(一般)、鮑汁油皮燒賣(👎🏽,真係可以唔食)。最後好在呢樣點心幫到攞分😼,就係晶瑩鮮蝦餃🤞🏼。蝦餃size 正常,但真係幾晶瑩因為啲皮都幾薄😗 ,啲蝦都幾大粒,沒有太多其他豬肉在內🤓。今次點心雖然唔係完全部都係好好食,但係亦咁嘅價錢都有兩三樣都有正常水準或以上,咁我都覺得呢間食店都值得再去食嘅。🙌🏼🙌🏼
今日周末路過見到好多人排隊,先醒起附近有一間米芝蓮點心店
,既然好耐冇食,咁今日就即興去排一排去食

今日我哋點左以下點心:

牛肉球