幫襯勁買💛Springfield 春園🐤@spring_field_official***因為疫情,Springfield由2月21號開始暫停營業😢***餐廳裝修好日本風,以為係拉麵店,點知係越南Pho🇻🇳 見到餐廳出面排長龍,決定一試,20分鐘之後終於入得🥹大滿足全配料牛肉河🈵和牛湯底、半生熟安格斯牛肉、澳洲牛肉丸、慢煮牛肉條、蘿蔔粒🐮▫️高手教路!咁樣食先係專家!🔍飲啖和牛濃湯先,再加埋青檸汁同埋香料,感覺好清新不油膩🍃原本就住就住飲個湯,加上河粉好索湯,食左半碗已經冇咩湯,之後先知原來可以搵店員加湯🥣大量牛骨,藥材同蔬菜慢慢熬製嘅湯底,配上薄切嫩滑嘅半生熟牛肉,好腍又唔會柴到攝牙罅嘅厚切牛肉條🦷,彈牙爽口又爆汁嘅牛肉丸🏓,好甜又入味嘅蘿蔔💦,越南直送嘅手造河粉,滑溜有咬口🤓好貼心❣️落單嘅時間可以根據個人喜好選擇配料 - 芫荽/紫洋蔥/青蔥嘅多少;粉麵可以揀河粉/金邊粉;如果唔食生肉都可以轉全熟牛肉🗒發現同《招牌春園河》嘅配料只係相差兩粒牛肉丸,但就貴$26,抵唔抵就見人見智🙈 個人覺得如果唔好牛丸又或者怕《大滿足》份量太多的話,其實最basic果款$78就有交易,仲要唔洗加一,以呢
幫襯勁買💛

Springfield 春園🐤
@spring_field_official

大滿足全配料牛肉河🈵

大滿足全配料牛肉河

高手教路!咁樣食先係專家!🔍

發現同《招牌春園河》嘅配料只係相差兩粒牛肉丸,但就貴$26,抵唔抵就見人見智🙈 個人覺得如果唔好牛丸又或者怕《大滿足》份量太多的話,其實最basic果款$78就有交易,仲要唔洗加一,以呢個質素嘅牛肉同牛湯,絕對超值💫

支持良心小店💛
大滿足全配料牛肉河