幫襯勁買💛Black Coffee❕@blackcoffeehkBlack Coffee走簡約型格嘅暗黑路線🗝 由餐廳外至內,枱櫈碗碟餐具都統一係黑色📞 就連Menu所提供嘅黑色食物都有花心思設計過📓 試下係咪真係暗黑料理先😈蘆筍帶子墨汁意粉🦑意粉應該本身唔係黑色嘅,而每條都沾滿醬汁,非常上色🏴 食墨汁最怕陣腥味,但完全冇,仲有好香嘅鹹鮮味🦑 加上米白嘅帶子同青翠嘅蘆筍,視覺對比好大🆚 就連個嘴都黑埋😂 一定要小心食,否則隨時彈到件衫都一撻撻😭香煎三文魚配檸檬芝士忌廉意大利飯🍚三文魚柳以鹽同胡椒簡單調味煎得皮脆肉嫩⭐️ 意大利飯中嘅芝士忌廉帶出香滑嘅口感,總係令人覺得好肥,而微酸嘅檸檬汁讓人開胃之餘,食落清爽唔膩🍋竹炭黑芝麻鮮奶☕️為咗迎合全黑主題,嗌杯黑色飲品先🕶竹炭加色黑芝麻就加味,濃郁嘅芝麻香氣又帶點淡淡甜味同顆粒感⚫️ 記得一路飲要一路攪拌,才唔會積晒係杯底🥄抹茶鮮奶🍵兩杯熱飲都有個精緻嘅拉花🌺 顏色帶深綠,輕度回甘而味道香甜焙茶麻糬窩夫配咖啡雪糕🧇最推薦的一款食品✨ 以為麻糬會係白色一舊咁放係窩夫上面,點知係不分你我咁藏係窩夫中間,好似有埋保護色咁🦬 切成細件嘅窩夫薄薄嘅外表烘得脆
幫襯勁買💛

Black Coffee❕
@blackcoffeehk

試下係咪真係暗黑料理先😈

蘆筍帶子墨汁意粉🦑

香煎三文魚配檸檬芝士忌廉意大利飯🍚

竹炭黑芝麻鮮奶☕️

竹炭黑芝麻鮮奶

為咗迎合全黑主題,嗌杯黑色飲品先🕶

抹茶鮮奶🍵

抹茶鮮奶

兩杯熱飲都有個精緻嘅拉花🌺 顏色帶深綠,輕度回甘而味道香甜

焙茶麻糬窩夫配咖啡雪糕🧇

焙茶麻糬窩夫配咖啡雪糕

最推薦的一款食品✨

以為麻糬會係白色一舊咁放係窩夫上面,點知係不分你我咁藏係窩夫中間,好似有埋保護色咁🦬 切成細件嘅窩夫薄薄嘅外表烘得脆口,中間嘅煙韌拉力十足,味道回甘茶香🍂 雪糕咖啡味濃烈又帶點苦澀🍨 即使唔似其他窩夫咁有全份嘅選擇,份量都係好合適🔖 難怪見隔離枱3個男仔都嚟淨係食個甜品😂

試完姐妹店窩子,兩間裝修風格各有特色👨🏻‍🎨 食物質素都差唔多,Black Coffee嘅食物款式好似相對較多🧐

支持良心小店💛
竹炭黑芝麻鮮奶