2019-08-13 246 瀏覽
天時暑熱,要煮飯好辛苦,餓底決定放餓底媽假,帶佢出街食!餓底媽想食蒸飯&點心,餓底想食常餐,所以選擇了民華!兩樣有齊!章魚肉餅飯:肉餅圓碌碌鋪滿表面,好大塊,幾鮮味,有少少菇碎同馬蹄,不用豉油已經好夠味,餓底媽說個蒸飯既飯粒粒分明夠乾身,不錯吃。金錢肚:軟硬度剛好,容易咬,又唔會太腍,幾有質素!鳳爪:充滿膠質,賣飛佛!沙爹牛肉通粉:牛肉鬆化,沙爹味濃,通粉細細粒容易食,來茶記必點!煎蛋烘多士:平時餓底鍾意炒蛋,不過今日餓底媽落order要全熟蛋,好,又試下,估唔到蛋白又幾滑喎!全熟蛋黃都唔老,好OK!仲有多士,中間塗滿牛油,香到呢。西多:同場加映西多!上次嚟食過,覺得唔錯,呢度唔會炸得太油膩,有得選配煉奶/糖漿,間中邪惡一次啦!嘻嘻!

金錢肚:軟硬度剛好,容易咬,又唔會太腍,幾有質素!

鳳爪:充滿膠質,賣飛佛!